Άστεγοι και ναρκομανείς κρύβονται στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» – Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους

Την ενίσχυση της φύλαξης των χώρων του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» ζητά το Σωματείο Εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης». Τα απανωτά περιστατικά επιθέσεων στα ΤΕΠ, αλλά και τη χθεσινή τραγωδία που αποκαλύφθηκε σε στεγασμένο χώρο κοντά στο μηχανοστάσιο, όπου βρέθηκε νεκρός ένας άστεγος. Ο 45χρονος φαίνεται ότι είχε πεθάνει εκεί εδώ και μέρες. Κι είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις αστέγων, που, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, βρίσκουν κατάλυμα στο νοσοκομείο, ειδικά τις ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες.

«Ακόμη και τοξικομανείς κρύβονται σε απομονωμένους χώρους του νοσοκομείου και κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών» αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 Πάτρας ο Κώστας Πετρόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου «Ιπποκράτης».

Τα παραπάνω, μαζί με τις επεισοδιακές καταστάσεις που εκδηλώνονται κάθε τόσο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών , κάνουν τους εργαζόμενους να ζητήσουν επιπλέον μέτρα φύλαξης του νοσηλευτικού ιδρύματος, ανησυχώντας ακόμη και για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Το Δ.Σ του Σωματείου «Ιπποκράτης» αποφάσισε να ζητήσει την ενίσχυση της φύλαξης του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» και στην περίπτωση που  δεν υπάρξει ανταπόκριση από την πλευρά της Διοίκησης του νοσοκομείου, να ξεκινήσει κινητοποιήσεις.

Η απόφαση του ΔΣ θα τεθεί αύριο στη γενική συνέλευση των εργαζομένων προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.