Δεν ήταν για… καρδιοπαθείς

Και το τρίτο εντός έδρας  παιγνίδι του ΑΟ Αγρινίου κρίθηκε στον πόντο (77-76), χρειάστηκε παράταση, οι φίλαθλοι «χόρτασαν» ξανά καλό μπάσκετ και συγκινήσεις έως το τελευταίο δευτερόλεπτο, μα το δίχως άλλο ήταν ένας αγώνας με… αντενδείξεις για τους καρδιοπαθείς.  Ο ΑΟΑ αποκτά όχι μόνο μεγάλο κοινό, αλλά πολύ θερμό και εκδηλωτικό, αποτελούμενο και από τα δύο φύλα με ανθρώπους διαφόρων ηλικιών. Αυτοί οι φίλαθλοι έγιναν ο έκτος παίκτης που ύψωσε το ηθικό των παικτών της ομάδας του Αγρινίου, ώστε με την γνωστή πια  «ψυχή» τους να κάνουν την ανατροπή και να κερδίσουν τον Ιωνικό Θεσσαλονίκης.
Η ομάδα του Αγρινίου μετά από έξι λεπτά αγώνα ήταν μόνιμα πίσω στο σκορ, ενίοτε με μεγάλες διαφορές από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά και παρά τις προσπάθειες  δεν πλησίαζε αρκετά το σκορ.
Οι φιλοξενούμενοι με καλαθοσφαιριστές πολύ καλούς αθλητές, με ομαδικότητα, με έναν καταπληκτικό  Παναγιώτου που πέτυχε 28 πόντους και τον σταμάτησε μόνο η… κούραση, ήταν  η καλύτερη ομάδα που πέρασε από το ΔΑΚ παρά το χαμηλό της μπάτζετ.
Ο ΑΟΑ είχε  τραυματίες σημαντικούς  παίκτες που αγωνίστηκαν κατ’ ανάγκη και παράλληλα οι γηπεδούχοι είδαν υπεροπτικά το παιγνίδι, κάτι που παραλίγο να πληρώσουν. Ο Μπερερής ήταν ο καλύτερος παίκτης και ο τραυματίας Γεωργούλας ο ήρωας, που με δικούς του πόντους  ισοφάρισε 70-70 στην κανονική διάρκεια και με τις δικές του βολές το 75-76 έγινε 77-76 στα 12 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της παράτασης.
Δεκάλεπτα: Α:21-21 Β:10-18 Γ:16-14 Δ: 23-17 Π:07-06
A.O.Αγρινίου (Μυριούνης):Μπερερής 18(1), Τσιρώνης 7, Παραπούρας 16(2), Ναούμης 7(1), Μπαρούχας 5, Σκαρλάτος 2, Κλασίδης, Μήτσου 10(1), Κυριλής, Γεωργούλας 8, Αναστασάκης 4, Πουρνάρας
Ιωνικός Ιωνίας (Μπαξεβάνης): Πρωτούλης 19(1), Παναγιώτου 28(5), Τάκης, Βάλλιος, Τοπούζης 7(1), Μαυροκεφαλίδης, Μούκας 7(1), Σαρρής 9(1), Κρομήδας 6
papaioannou