Κ. Μητσοτάκης από Αγρίνιο: «Θα παραμείνω στρατιώτης του κόμματος αν δεν εκλεγώ»

Μηνύματα ενότητας και συνοχής από την Αιτωλοακαρνανία

Στο Επιμελητήριο

Αιτωλοακαρνανίας μίλησε την περασμένη Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ έτυχε θερμής υποδοχής από υποστηρικτές του.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ενότητας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σε περίπτωση που δεν εκλεγώ, θα παραμείνω στρατιώτης του κόμματος. Εγώ είμαι ΝΔ από 15 ετών. Άλλοι κατά το παρελθόν έφευγαν». Παράλληλα υποστήριξε πως κίνδυνος διάσπασης στο κόμμα δεν υφίσταται, πλην όμως πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια συρρίκνωσης του εκλογικού ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας που πλέον έχει πέσει στο 28%.

«Θέλω μια Νέα Δημοκρατία που ο παραδοσιακός Δεξιός θα αισθάνεται άνετα με τον μετριοπαθή Κεντρώο», τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Επιμελητήριο Αγρινίου.

«Θέλω μία Νέα Δημοκρατία

που να ανήκει σε όλους τους Νεοδημοκράτες. Αυτή τη Νέα Δημοκρατία φαντάζομαι και αυτή τη Νέα Δημοκρατία μπορούμε να κάνουμε πράξη. Να την ανοίξουμε διάπλατα. Να κάνουμε καταστατικές αλλαγές. Μας αξίζει κάτι καλύτερο και με τη δική σας δύναμη, αυτό το καλύτερο μπορούμε να το έχουμε. Μπορούμε να το έχουμε και στη Νέα Δημοκρατία και στη χώρα», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίσης, υπογράμμισε πως η ενότητα της ΝΔ δεν κινδυνεύει από την δημοκρατική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος θα παραμείνει στρατιώτης του κόμματος, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «δεν αξίζει στη ΝΔ ένας πρόεδρος σαν τον Τσίπρα» και ταυτόχρονα άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης, μιλώντας για «καταστροφική διακυβέρνηση».

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε περήφανος για το όνομά του, τονίζοντας «πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δικαιώθηκε πως η Ελλάδα θα ήταν καλύτερη εάν εφαρμόζονταν αυτά τα οποία έλεγε». Σε αυτό το σημείο τόνισε, ότι «δεν αρκεί το όνομα για να έχει συνέχεια κάποιος στην πολιτική», προσθέτοντας ότι «ο κόσμος με επανεξέλεξε και δεύτερη και τρίτη φορά».

Στο μεταξύ στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο κ. Μητσοτάκης λίγες ώρες αργότερα, βρέθηκε στο Μεσολόγγι. Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε την Πινακοθήκη, όπου και συναντήθηκε με το Δήμαρχο της πρωτεύουσας της Αιτωλοακαρνανίας Νίκο Καραπάνο και στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση με φίλους του κόμματος αλλά και προσωπικούς υποστηρικτές του.

Ο πρώην Υπουργός

προέβαλε τα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας του και τόνισε πως απαιτείται η Νέα Δημοκρατία να αναδειχθεί «ως η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος ειδικά σήμερα. Απαιτούνται αλλαγές ώστε το κόμμα να γίνει ελκυστικό προς τους νέους».

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε την περιοδεία του στην Δυτική Ελλάδα, πραγματοποιώντας ομιλία σε γνωστό ξενοδοχεία της Πάτρας. Το προσεχές διάστημα αναμένονται στην Αιτωλοακαρνανία και οι έτεροι διεκδικητές του προεδρικού «θώκου» της Νέας Δημοκρατίας.

aggelopoulos