Στους δρόμους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου

Κύμα καταλήψεων σε σχολεία της περιοχής

Άφησαν τα μολύβια και

τα μαθήματα και βγήκαν στους δρόμους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, χθες το πρωί, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης και συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Οι βασικοί λόγοι για την διαμαρτυρία, είναι οι ελλείψεις καθηγητών μουσικής παιδείας, ελλείψεις βιβλίων μουσικής παιδείας και η ανυπαρξία Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών για τα μαθήματα μουσικής. Επίσης, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου προβληματίζονται τόσο για την μη οριστική λύση της μεταφοράς των μαθητών, όσο και για την καθυστέρηση στην προκήρυξη και ολοκλήρωση των διαγωνισμών για τη δωρεάν σίτιση των μαθητών.

Σύμφωνα με τον

Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Γιώργο Αλεξόπουλο « το σχολικό συγκρότημα έχει περίπου 800 κενά για τα μαθήματα μουσικής παιδείας και τα κενά των καθηγητών είναι 36, μόνο για τα μουσικά μαθήματα και 2 για τα γενικής παιδείας».

Ο Πρόεδρος του 15μελούς του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου Χριστόφορος Μαχαλιώτης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Εδώ και 6 χρόνια τα μουσικά Σχολεία πηγαίνουν συνεχώς προς το χειρότερο. Απ’ ότι φαίνεται σκοπό έχουν να τα κλείσουν, αλλά δεν μπορούμε να καθίσουμε έτσι. Πρέπει να διαμαρτυρηθούμε, θέλουμε να ακουστούμε και θα ακουστούμε. Στο τέλος αυτός που παλεύει πάντα νικάει».

Επίσης, στο πλαίσιο της κινητοποίησης για τη δημόσια εκπαίδευση, υπό κατάληψη τελούν και όλα τα ΓΕΛ του Αγρινίου, το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, το 2ο,το 6ο και το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου, καθώς και το 1ο ΓΕΛ Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Καινουρίου, το 2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου, ενώ σε αποχή πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΛ και στο Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου.   

Επιστολή Γιώργου Παπαναστασίου στο Υπουργείο Παιδείας για το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου

«Κύριε Υπουργέ,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι για μία ακόμη σχολική χρονιά παρατηρούνται σοβαρότατες ελλείψεις στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας που κοινοποιήθηκε προς το Δήμο Αγρινίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου καταγγέλλει ότι παραμένουν σε εκκρεμότητα ουσιώδη ζητήματα για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, εντοπίζονται προβλήματα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη συνέχιση λειτουργίας του σχολείου, όπως :

– Ελλείψεις καθηγητών μουσικής παιδείας

– Ελλείψεις βιβλίων μουσικής παιδείας

-Ανυπαρξία Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών για τα μαθήματα μουσικής παιδείας.

Επιπροσθέτως, δεν έχει ακόμη εξευρεθεί οριστική λύση για τη μεταφορά των μαθητών και παρατηρείται καθυστέρηση στην προκήρυξη και ολοκλήρωση των διαγωνισμών για τη δωρεάν σίτισή τους.

κ. Υπουργέ,

Επειδή τα μουσικά σχολεία είναι διαδημοτικά σχολεία με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και η οριστική επίλυση αυτών των προβλημάτων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την συνέχιση της λειτουργίας τους, παρακαλώ για την άμεση προσωπική σας παρέμβαση, και είμαι έτοιμος, με την ιδιότητα του Δημάρχου Αγρινίου και του Προέδρου της  ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, για οποιαδήποτε συνεργασία και αρωγή μου ζητηθεί».

Νωρίτερα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου και αντιπροσωπεία μαθητών, επισκέφτηκαν χθες τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου και τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οποία, όπως τόνισαν, διακυβεύουν ακόμα και τη συνέχιση λειτουργίας του σχολείου και ζήτησαν την παρέμβαση του Δημάρχου για την επίλυσή τους.

Ο κ. Παπαναστασίου δεσμεύτηκε ότι το Μουσικό σχολείο θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή του  και ανέφερε ότι απέστειλε σχετική επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό (διαβάζετε παραπάνω).

xondros1