Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι Δήμαρχοι για τα οικονομικά

Τον κώδωνα του κινδύνου

για τα οικονομικά των Δήμων, κρούει ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παπαναστασίου. Η ΣΑΤΑ, που επί της ουσίας είναι η κύρια χρηματοδοτική πηγή έργων για τους Δήμους, έχει να καταβληθεί στο Δήμο Αγρινίου από τον περασμένο Μάιο, ενώ ούτε ευρώ δεν έχει μπει στα ταμεία του Δήμου από τις κρατικές οφειλές. Συνέπεια των παραπάνω, είναι να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου Αγρινίου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παπαναστασίου στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8».

«Τα όρια πλέον έχουν

στενέψει επικίνδυνα. Από τις 12 δόσεις της ΣΑΤΑ, ο Δήμος μας, έχει λάβει μόλις 4 με την τελευταία να καταβάλλεται τον περασμένο Μάιο. Συνολικά μας οφείλεται το ποσό των 800ων χιλιάδων ευρώ, γεγονός που μας δημιουργεί πολυποίκιλα λειτουργικά προβλήματα στην καθημερινότητα και βέβαια κυρίως με θέματα που σχετίζονται με έργα.

Το θέμα αυτό μας απασχόλησε

κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της ΚΕΔΕ. Από την άλλη να προσθέσω και κάτι ακόμη για να καταλάβουν οι συμπολίτες μου πως έχει η κατάσταση. Από τις κρατικές οφειλές στο Δήμο Αγρινίου δεν μας έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι κάποια στιγμή η κατάσταση αυτή δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί, γι’ αυτό και όπως σας προανέφερα πλέον τα όρια έχουν στενέψει επικίνδυνα με ότι αυτό συνεπάγεται» ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Την ίδια στιγμή, αντίστοιχα

προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι Δήμοι του νομού Αιτωλοακαρνανίας και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας. Τα ταμεία των Δήμων αδειάζουν, έργα βρίσκονται στον αέρα και βέβαια η καθημερινότητα των πολιτών δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο. 

   aggelopoulos