Καιρός: Τσουχτερό κρύο και δυνατούς ανέμους φέρνει ο Νοέμβρης!

Με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους μας υποδέχεται ο Νοέμβρης και μας θυμίζει πως ο χειμώνας πλησιάζει. Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και κρύο…

ΚΡΥΟ

Με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους μας υποδέχεται ο Νοέμβρης και μας θυμίζει πως ο χειμώνας πλησιάζει.

Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και κρύο σε όλη σχεδόν τη χώρα θα είναι τα κυριότερα στοιχεία της πρώτης ημέρας του φετινού Νοεμβρίου. Πιο αναλυτικά: Στη Θράκη και στη Μακεδονία θα υπάρχουν λίγες μόνον νεφώσεις. Στο Θρακικό και τη νότια Χαλκιδική θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ. Στην αρχή της ημέρας και το βράδυ θα κάνει πολύ κρύο, η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει έως τους 14 με 16 βαθμούς. Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά προβλέπεται αραιή συννεφιά. Στο Ιόνιο και τον Πατραϊκό θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι 7 με 8 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 με 20 βαθμούς. Στην Πελοπόννησο προβλέπονται, αυξημένες νεφώσεις, αλλά λίγες βροχές. Η θερμοκρασία, το πρωί και το βράδυ θα είναι χαμηλή, ενώ το μεσημέρι θα φτάσει στη δυτική Πελοπόννησο έως τους 19 βαθμούς και στην ανατολική μέχρι τους 16. Στα Κύθηρα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ. Στην Κρήτη προβλέπονται, νεφώσεις, λίγες ασθενείς βροχές και βοριάδες 5 με 6 και στη δυτική Κρήτη 7 μποφόρ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως τους 19 και στα νότια μέχρι τους 22 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς. Στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17 με 19 βαθμούς. Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται, συννεφιά και κατά τόπους βροχές. Στα ανατολικότερα και, κυρίως στις Σποράδες και την Εύβοια, θα πνέουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στα πεδινά έως τους 16 βαθμούς, στο Καρπενήσι μέχρι τους 8. Στην Αττική θα έχουμε, πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους και κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Τα θερμόμετρα στην Αθήνα θα δείξουν από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια και οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.