Πλησιάζει το 1/3 του πρωταθλήματος

Σήμερα διεξάγεται η 9η Αγωνιστική της Α΄Κατηγορίας και με την 10η θα συμπληρωθεί το 1/3 της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος  των 30 Αγωνιστικών. Οι ομάδες ήδη έχουν δείξει τα όρια στα οποία μπορούν να κινηθούν ως προς τους στόχους τους, οπότε  είναι πια σαφές τι θεωρείται έκπληξη και τι φυσιολογικό αποτέλεσμα.
Τα σωματεία που διαθέτουν τα εχέγγυα να θεωρηθούν επίδοξοι πρωταθλητές έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους αυτή την Αγωνιστική. Ο πρωτοπόρος Ναυπακτιακός που ενισχύθηκε κι άλλο με τον επιθετικό Αυγερινό Δημητρακόπουλο μπορεί να κάνει εύκολο το απόγευμα με τον Αχελώο Αγγελοκάστρου, όσο κι αν η ομάδα του Ανδρέα Τσιλίκα παρουσιάζεται ιδιαίτερα μαχητική κι έχει ανάγκη κάθε βαθμό. Ο ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας παίζει επίσης στην έδρα του με τη διαφορά πως αναμένεται να έχει πιο δύσκολο έργο. Φιλοξενούμενος ο Απόλλων Δοκιμίου, του οποίου η βαθμολογική θέση δεν είναι εφάμιλλη των δυνατοτήτων του, κάτι που φαίνεται να κατανοούν ο Χρήστος Βασιλείου και οι παίκτες του αναγνωρίζοντας  τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν στο ματς. Πάντως ο ΑΟ δείχνει  να βρίσκεται σε «διαβολική» φόρμα και «μοιράζει» πολλά  γκολ στους αντιπάλους του.
Δύσκολο έργο και μάλιστα ανυπέρβλητα δύσκολο μπορεί να συναντήσει και ο τρίτος  της βαθμολογίας, Ν. Θέρμιος Απόλλων  στο Αντίρριο,  το οποίο στην καλή του μέρα κοντράρει οποιαδήποτε ομάδα. Ευκαιρία επιστροφής  στις νίκες αποτελεί για τον Όμηρο η εντός έδρας αναμέτρηση με την Αναγέννηση Θέρμου. Ο Γιώργος Ασπρογέρακας (φωτο πάνω) δήλωσε παραίτηση μετά από τις τρεις συνεχόμενες ήττες, δεν έγινε δεκτή κι αυτή η απόφαση μπορεί να μεταστρέψει το αρνητικό κλίμα.
Μπορεί να παίζει εκτός έδρας η ΑΕ Μεσολογγίου, αλλά η δική της αγωνιστική αξιοπιστία σε συνδυασμό με τις αδυναμίες της ουραγού Ακαδημίας Ευηνοχωρίου, επιτρέπουν στους «κανονιέρηδες»  την πεποίθηση πως θα διατηρηθούν τουλάχιστον  στην 5η θέση.  Ένα βαθμό πίσω τους βρίσκεται ο Κεραυνός Μυρτιάς, που επίσης έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στον ΠΑΟ Καλυβίων.
Παρά τις απουσίες του Αλικυρναϊκού Αγίου Θωμά ο Αμφίλοχος πρέπει να «ιδρώσει» για να πάρει τη νίκη και την χρειάζεται άμεσα μήπως ξεφύγει σταδιακά  από τις… μεσαίες ταχύτητες του βαθμολογικού πίνακα. Κομβικό το ματς στο Καινούριο, τόσο για την Δόξα, όσο  και για τον ΑΟ Χάλκειας. Ειδικά οι γηπεδούχοι μόνο με νίκη μπορούν να ελπίζουν βάσιμα ότι θα μπορούν να  παλέψουν για την παραμονή.
papaioannou