Χρειάζεται κι «ανοιχτό» μυαλό

Η περίοδος αυτή για τον Παναιτωλικό είναι αδιαφιλονίκητα πολύ δύσκολη κι όχι μόνο σε ένα τομέα. Αφενός παραπαίει αγωνιστικά, αφετέρου οι φίλαθλοι απομακρύνονται όλο και περισσότερο «ψυχή  τε και σώματι». Η αγωνιστική κατάσταση  της ομάδας και η προσέλευση των φιλάθλων είναι συνήθως αλληλένδετα κι όχι σπάνια το δεύτερο υποβοηθά το πρώτο.

Η διαχείριση και των δύο εκπορεύεται από την ΠΑΕ όσον αφορά αποφάσεις και επιλογές της. Κι αν η αγωνιστική εικόνα θέλει ενίοτε  χρόνο  για να βελτιωθεί, στο θέμα των φιλάθλων μπορούν να γίνουν άμεσα πράγματα. Το γεγονός ότι ο επίσημος Παναιτωλικός δεν αποφάσισε, κατ΄εξαίρεση, την ισχύ των καρτών Διαρκείας και στο ματς του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο αποδείχθηκε άστοχη, όπως και αναμένονταν.

Δεν είναι μόνο τα πέντε ή τα επτά ευρώ που έπρεπε να δώσουν και οι κάτοχοι Διαρκείας για το εισιτήριο. Είναι πως μια μέρα σαν την 28η Οκτωβρίου δεν ξεκινά κάποιος να πάει στο γήπεδο  χωρίς το «ζεστό»  ενδιαφέρον για την ομάδα, εκτός αν έχει εξασφαλισμένη και κατά κάποιο τρόπο πληρωμένη τη θέση του. Έτσι είδαμε αυτή την αποκρουστική εικόνα στο γήπεδο, η οποία δεν συμβάλλει στη προσπάθεια για  ένα  καλύτερο Παναιτωλικό,  αγωνιστικά. Ακόμα και τα 300, από τα 400 εισιτήρια που πουλήθηκαν  στο ματς του Κυπέλλου, να αγοράστηκαν από ήδη κατόχους Διαρκείας το όφελος ήταν μηδαμινό  οικονομικά. Εκτός κι αν το πρόβλημα της ΠΑΕ σ΄αυτή τη συγκυρία είναι τα 1500 ευρώ,  «καθαρά»…

papaioannou