Δέσμευση Κουρουμπλή για τα Α.Τ του νομού

Τετ α τετ με Παπαναστασίου για το θέμα στο Δημαρχείο

Ποικίλα σχόλια και

αντιδράσεις, έχει προκαλέσει στην Αιτωλοακαρνανία, η φημολογούμενη κατάργηση αστυνομικών τμημάτων της περιοχής, στο πλαίσιο του… «Καλλικράτη» στην ΕΛ.ΑΣ. Ήδη εδώ και μέρες, έχει διαρρεύσει, ότι εξετάζεται από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, η κατάργηση 4ων τμημάτων συνολικά στο νομό. Πρόκειται για τα αστυνομικά τμήματα Γαβαλούς, Αγίου Βλασίου, Κατούνας και Εμπεσού. Αυτές τις μέρες, στις περιοχές αυτές, έχει προκληθεί θύελλα αντιδράσεων από κατοίκους, συλλόγους και φορείς, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν την περαιτέρω ενίσχυση του κλίματος ανασφάλειας στις περιοχές τους, που θα επιφέρει πιθανό λουκέτο στα αστυνομικά τμήματα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Το θέμα αυτό μάλιστα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Σ» έθεσε επί τάπητος ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής παρουσίας στο Αγρίνιο, του Αιτωλοακαρνάνα Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, στον οποίο και ανήκει η τελική ετυμηγορία. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της «Σ» ο Υπουργός τόνισε στον Δήμαρχο, ότι επιδίωξή του είναι να μην καταργηθεί το αστυνομικό τμήμα Γαβαλούς, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ξεκάθαρη δεσμευτική δήλωση, που να εγγυάται με σιγουριά την διατήρηση του συγκεκριμένου τμήματος. Το κλίμα όμως και η κατάσταση που διαμορφώνεται, σύμφωνα και με τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ των δυο ανδρών, θέλουν να μην καταργείται τελικά το Α.Τ Γαβαλούς, ενώ προσπάθεια θα καταβληθεί για την παραμονή και των άλλων τριών αστυνομικών τμημάτων, στα οποία φαίνεται να προωθείται λουκέτο.

Ερωτηθείς από τη «Σ»

ο Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε ότι «έθεσα το θέμα αυτό στον Υπουργό, κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας στο Δημαρχείο αμέσως μετά την παρέλαση. Το κλίμα φαίνεται να είναι θετικό για το αστυνομικό τμήμα της Γαβαλούς, με τον κ. Κουρουμπλή να υποστηρίζει, ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το συγκεκριμένο τμήμα δεν κινδυνεύει με κατάργηση. Παρακολουθούμε στενά το θέμα και από την πλευρά μας θα ασκήσουμε κάθε είδους πίεση, για την διατήρηση όλων των αστυνομικών τμημάτων στην περιοχή μας».

Μάλιστα προ ημερών

ο Δήμαρχος Αγρινίου, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών και στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, με θέμα την επικείμενη κατάργηση αστυνομικών τμημάτων, ενημερώνοντας σχετικά και την Π.Ε.Δ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με την Π.Ε.Δ, «το  Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Δ.Ε. θεωρεί  επιτακτική την ανάγκη εδραίωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και σε  συνδυασμό με τις συνθήκες αυξημένης αστικής και περιβαλλοντικής παραβατικότητας, αποφάσισε να ζητήσει την ματαίωση κάθε ενδεχόμενου κατάργησης οποιουδήποτε  Αστυνομικού Τμήματος στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, με παράλληλη ενίσχυσή τους με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό – όπου απαιτείται- ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή απόδοση των υπηρεσιών τους προς τους πολίτες».

Όπως και να’ χει πάντως το ζήτημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με φορείς και κατοίκους να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

aggelopoulos