Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και επιδόματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Απ. Κατσιφάρας: «Δεν μας ζητήθηκαν ταμειακά διαθέσιμα. Το πράξαμε από μόνοι μας» Συνεχείς παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Κατηγορηματικός αναφορικά με το αν ζητήθηκαν…

1319007 copy

Απ. Κατσιφάρας: «Δεν μας ζητήθηκαν ταμειακά διαθέσιμα. Το πράξαμε από μόνοι μας»

Συνεχείς παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Κατηγορηματικός

αναφορικά με το αν ζητήθηκαν από την Κυβέρνηση, ταμειακά διαθέσιμα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την Κάρτα Σίτισης, ήταν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής του παρουσίας στο Αγρίνιο, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου.

«Δεν μας ζητήθηκαν χρήματα. Το πράξαμε από μόνοι μας ως Περιφέρεια. Θέλω να ξεκαθαρίσω, ότι σε παρόμοιες καταστάσεις, η Περιφέρεια ως φορέας θα στέκεται πάντα στο πλευρό των οικονομικά ασθενών και ανθρώπων που βιώνουν πιο έντονα από τους υπόλοιπους την κρίση. Για το λόγο αυτό, όπως ανακοινώσαμε χθες, παρέχουμε το ποσό των 3,8 εκ. ευρώ από τα ταμεία μας για την περαιτέρω ενίσχυση, του προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συγκεκριμένα για την Κάρτα Σίτισης. Αν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε. Αυτός είναι ο ρόλος μας» ξεκαθάρισε ο Απόστολος Κατσιφάρας απαντώντας σε ερώτημα της «Σ».

Το θέμα αυτό μάλιστα,

επρόκειτο να απασχολήσει τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, μετά και την ανακοίνωση, για παροχή 3,8 εκ. ευρώ για την ενίσχυση του προγράμματος Κάρτας Σίτισης. Εκεί όπου παρατηρείται καθυστέρηση στην καταβολή της τέταρτης προγραμματισμένης δόσης στους δικαιούχους, κάτι που ωστόσο αναμενόταν να γίνει σήμερα.

«Εμείς το πράξαμε, ανεξάρτητα αν η Κυβέρνηση χορηγήσει αύριο (σήμερα) την τέταρτη δόση για την Κάρτα Σίτισης. Όπως ανέφερε και ο Περιφερειάρχης, η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός, σε όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και προβλήματα διαβίωσης και ζουν μόνο από ένα επίδομα. Παρατηρούμε μεγάλη καθυστέρηση τελευταία στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων.

Γι’ αυτό και λάβαμε

την απόφαση αυτή. Είμαστε στη διάθεση όποιου μας ζητήσει βοήθεια. Πρόκειται για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που χρίζουν περισσότερης στοργής, φροντίδας και συμπόνιας. Δυστυχώς πολλές φορές το Κράτος δείχνει το κακό του πρόσωπο προς αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες. Κάπου εδώ λοιπόν μπαίνει ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης και εμείς προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε» ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δυτικής Ελλάδας, Αντώνης Χαροκόπος.

Το θέμα των προγραμμάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των επιδομάτων, επρόκειτο να συζητηθεί εκτός ημερησίας διατάξεως στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

aggelopoulos