Καταγγελία εναντίον «φιλόζωου» για κακοποίηση ζώων στο Παναιτώλιο

Καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου κατέθεσαν σήμερα το πρωί κάτοικοι του Αγρινίου καθώς σε ιδιόκτητο κτήμα σε αγροτική περιοχή στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας διαπίστωσαν ότι ένας άνδρας πολύ γνωστός στους κύκλους των φιλόζωων «φιλοξενεί» 28 σκυλιά κάτω από άθλιες συνθήκες.Οι φωτογραφίες που έφερε στην δημοσιότητα η Εθελοντική Ομάδα Ζωοφίλων Αγρινίου η οποία έκανε έκκληση για τροφές και φάρμακα είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί και των συνθηκών διαβίωσης των άρρωστων και σκελετωμένων από την ασιτία ζώων.

Τα αδέσποτα συγκέντρωνε σε αυτό το κτήμα ένας νέος άνδρας, που νομίζει ότι τ’ αγαπάει και ότι τα σώζει από τους κινδύνους του δρόμου έτσι, ενώ επί της ουσίας τους προσφέρει ένα μαρτυρικό βίο. Ο άνθρωπος στον οποίο ανήκει το χωράφι εξαιτίας της αναπηρίας του, αφού είναι καθηλωμένος εδώ και χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι και νοσηλεύεται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε νοσοκομείο της Αθήνας, άφησε την μητέρα του να «φροντίζει» τα ήδη εξαθλιωμένα σκυλιά. Όμως μερίδιο ευθύνης γι’ αυτή την κατάσταση έχουν πολλοί δήθεν φιλόζωοι που του έδιναν να φιλοξενήσει ζώα χωρίς να ελέγξουν πως ζούσαν εκεί αυτά τα πλάσματα αφού αυτό ο άνθρωπος δυσκολεύεται να εξυπηρετήσει ακόμα και τον εαυτό του.

Όταν δύο γυναίκες, που διαπίστωσαν αυτό που τελικά μάλλον ήταν «κοινό μυστικό»,  εξήγησαν στη μάνα του άνδρα ότι πρέπει να τους επιτρέψει σταδιακά να μεταφέρουν τα ζώα σε κτηνίατρο, να καθαριστεί ο χώρος και να στειρωθούν εκείνη τους αρνήθηκε να ξαναμπούν στο κτήμα λέγοντας ότι τα σκυλιά είναι εντάξει και ότι τα φροντίζει κατάλληλα.

Μεταξύ των 28 ζώων – εκ των οποίων μόνο ένα κατάφεραν να πάρουν και να το μεταφέρουν στον κτηνίατρο Αλέξανδρο Αλεξανδρόπουλο – υπάρχουν και σκυλίτσες που εγκυμονούν ενδεικτικό ότι σε αυτά τα σκυλιά τα οποία ζουν στο κοινόβιο δεν υπήρχε καμιά μέριμνα για τροφή, περίθαλψη και στείρωση.

 

Το μόνο ζώο που μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο

Πλέον αναμένεται η αρμόδια εισαγγελία να δώσει άδεια για να μπουν οι αστυνομικοί στο χώρο και με τη συνδρομή εκείνων που αντιλαμβάνονται ότι η διαχείριση των αδέσποτων συνοδεύεται από ευθύνες να φροντίσουν για την περίθαλψη αυτών των πλασμάτων που τόσο έχουν υποφέρει στα χέρια του συλλέκτη.

panaitolio-kakopoiisi-skiloy-3.jpg

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο www.zoosos.gr και μάλιστα όπως μας είπαν δέχτηκαν απειλές επειδή αποκάλυψαν τι συμβαίνει εκεί «όλα τα σκυλιά είναι υποσιτισμένα, γεμάτα ψύλλους, με σοβαρά δερματικά προβλήματα, γυρισμένα νύχια». Τα βρήκαν να τρέμουν από το κρύο, χωρίς τροφή σε έναν βρώμικο γεμάτο ακαθαρσίες χώρο και με πολλά ποντίκια.

Πηγή: www.zoosos.gr