Αυξάνεται η ζήτηση στα χύμα τσιγάρα από περίπτερα- Πωλούν λαθραία πακέτα σε λαϊκές

Οι λόγοι είναι κυρίως οικονομικοί αλλά την ίδια ώρα έχουν να κάνουν και με την προσπάθεια απόκρυψης της συνήθειας του καπνίσματος. Τα χύμα τσιγάρα ξεκινησαν να διατίθενται όταν ξεκίνησε να εκδηλώνεται ευρέως η οικονομική κρίση. 20 – 30 λεπτά στοιχίζει το ε΄να στο περίπτερο. Τα target group σύμφωνα με περιπτερούχους, είναι κάθε ηλικίας.

Το φαινόμενο μας επιβεβαιώνουν περιπτερούχοι και της Πάτρας, οι οποίοι μάλιστα δηλώνουν πως έχει αυξηθεί η ζήτηση και δυστυχώς ενδιαφέρον εκδηλώνουν και νεότερες ηλικίες. Όπως μαθητές λυκείων ,οι οποίοι το κάνουν είτε γιατί το χαρτζηλίκι τους δεν επιτρέπει την αγορά πακέτου, είτε ακόμη και για να μην εκτεθούν στους γονείς τους, για την καπνιστική τους συνήθεια.

Εξάλλου πολλές είναι οι αναφορές και για λαθραία πακέτα τσιγάρα τα οποία πωλούνται έναντι 1,5 το πολύ 2 ευρώ σε λαϊκές αγορές ανα την Πάτρα. Τα κατα τα άλλα επώνυμα πακέτα τσιγάρων εκτιμάται οτι έχουν αποφύγει τους δασμούς ή οτι πρόκειται για Β διαλογής καπνικά προϊόντα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την έτσι και αλλιώς βλάβη που προκαλούν στην υγεία του καπνιστή.

Σύμφωνα με περιπτερούχους, τα λαθραία τσιγάρα που έχει διαπιστωθεί οτί διατίθενται σε λαϊκές αγορές είναι πιο βαριά και διαφέρουν γενικότερα από εκείνα που διατίθενται από τις επίσημες εταιρείες.

www.thebest.gr