Στο «κυνήγι» της πρωτιάς

Με την πρώτη θέση να διεκδικείται από τρεις ομάδες θα διεξαχθεί σήμερα η 8η και εμβόλιμη Αγωνιστική της Α΄Κατηγορίας Αιτωλοακαρνανίας. Ο Ναυπακτιακός Αστέρας που είναι πρώτος με 19 βαθμούς θα παίξει στο Μεσολόγγι με την όλο και πιο βελτιωμένη ΑΕ Μεσολογγίου, η οποία βρίσκεται στην 5η θέση με 14 βαθμούς και ποτέ δεν θα μπορούσε να παραιτηθεί από τον στόχο της τετράδας.
Έτσι ο ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας που ακολουθεί με 17 βαθμούς και ο Ν. Θέρμιος Απόλλων με τους 16 έχουν την προσδοκία και την πιθανότητα να βρεθούν στην κορυφή. Η Φλόγα καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του σκληροτράχηλου ΑΟ Χάλκειας στο γήπεδο Αντιρρίου, όπου συνήθως παρουσιάζεται πιο δυνατός. Ο Θέρμιος είναι το φαβορί στο τοπικό ντέρμπυ με την Αναγέννηση στην «παρθενική» αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων του Θέρμου. Φυσικά ο Απόλλων χρειάζεται απώλειες των άλλων δύο για να βρεθεί πρώτος, με ήττα του Ναυπακτιακού. Πάντως στην παρούσα φάση το ζητούμενο για τη ομάδα του Γιώργου Γιάκου είναι να διατηρήσει τη φόρμα της, τη ρέντα της, και να βρίσκεται τουλάχιστον σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.  
Μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες και την απώλεια της πρώτης θέσης ο Όμηρος χρειάζεται όσο τίποτε άλλο τη νίκη στο Αγγελόκαστρο που έχει καλή παράδοση, μα και ο Αχελώος θα δώσει τα πάντα για να αποφύγει δεύτερη σερί ήττα στην έδρα του κι έτσι να καταφέρει να πάρει βαθμολογική «ανάσα» που είναι αναγκαία για ελπιδοφόρα συνέχεια στην μάχη της παραμονής.
Κομβικό και στα μέτρα του Κεραυνού Μυρτιάς το ματς με την Δόξα Καινουρίου, η οποία παρά τις δύο συνεχόμενες νίκες θα συντελέσει σε «θαύμα» εάν πάρει βαθμό απ’ το παιγνίδι αυτό στην γειτονική Παραβόλα. Όσο για τον Αμφίλοχο καλύτερη ευκαιρία για να επιστρέψει στις νίκες και να ανακάμψει βαθμολογικά δεν μπορεί να υπάρξει, από το τρίποντο κόντρα στην ουραγό Ακαδημία Ευηνοχωρίου.
Ο Απόλλων Δοκίμιου έχει μεγαλύτερη ανάγκη βαθμών από τον φιλοξενούμενο Ατρόμητο Αντιρρίου και μετά τη νίκη στο Θέρμο επί της Αναγέννησης μια νέα επιτυχία θα τον φέρει πιο ψηλά. Βέβαια και για τον Ατρόμητο η ήττα θα σημάνει… συναγερμό για τη συνέχεια.
Ο δε ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να αφήσει τέσσερις ομάδες αρκετά πίσω του και κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού, και μία απ’ αυτές είναι ο Αλικυρναϊκός Αγίοου Θωμά, εφόσον τον νικήσει στα Καλύβια.  
 
ΑΓΩΝΕΣ & ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ Α’ ΕΠΣΝΑ (8Η)
ΤΕΤΑΡΤΗ  28-10-2015  ΩΡΑ  15:00
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ –  ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
ΓΚΙΑΦΗΣ – ΤΣΙΛΙΚΑΣ – ΜΠΑΚΑΚΗ
ΠΑΟΚΑΛΥΒΙΩΝ  ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣΑΓ. ΘΩΜΑ
ΛΙΟΝΑΣ – ΚΑΚΑΤΣΙΔΗΣ – ΡΟΔΑΤΟΣ
ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ – ΑΟ ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ
ΤΣΟΠΛΑΚΟΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ – ΚΑΛΥΒΑΣ
ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ – ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
ΚΑΛΥΒΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΙΖΑΛΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ – ΑΣΗΜΑΚΗΣ – ΤΟΛΗΣ
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ
ΜΠΕΣΙΝΗΣ – ΚΟΛΟΣΙΩΝΗΣ – ΔΗΜΟΝΙΤΣΑΣ
Ν. ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ
ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ – ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΟΥΖΑΣ
ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΚΕΚΕΛΟΣ – ΚΩΣΤΑΡΑΣ – ΜΠΑΚΑΣ
papaioannou