Δεν θα συμμετάσχουν στο 10ημερο των προσφορών τα καταστήματα του Αγρινίου

Κλειστά τα μαγαζιά την Κυριακή σε αντίθεση με άλλες επαρχιακές πόλεις

Μπορεί τη Δευτέρα

ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ) να ανακοίνωσε 10ημερο προσφορών στα εμπορικά καταστήματα της χώρας, από την Κυριακή 1η Νοεμβρίου μέχρι και τις 10 του ερχόμενου μήνα, ωστόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, δεν θα συμμετάσχει. Και εκτός αυτού, για μία ακόμη φορά, όπως μέχρι σήμερα συμβαίνει στο Αγρίνιο, αυτή την Κυριακή τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Σύμφωνα με τον εμπορικό σύλλογο, «οι κινήσεις αυτές είναι κινήσεις καθαρά καιροσκοπικού και κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που στόχο έχουν να μονιμοποιήσουν τις προσφορές και τις εκπτώσεις, 365 μέρες το χρόνο. Τέτοιου είδους τακτικές, ωθούν τα καταστήματα σε λουκέτο, καθώς το κέρδος από την πώληση των προϊόντων θα είναι σχεδόν ανύπαρκτο ενώ και η αγοραστική κίνηση θα είναι περιορισμένη, εξαιτίας της δεινής οικονομικής θέσης των πολιτών. Ήδη οι προγραμματισμένες ημέρες εκπτώσεων ανά το χρόνο, είναι υπεραρκετές.

Οι συνάδελφοι

δεν θα λάβουν μέρος στο δεκαήμερο αυτό, ενώ την Κυριακή δεν θα ανοίξει κανένα κατάστημα στην πόλη μας». Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στο δεκαήμερο των προσφορών, θα συμμετάσχουν ουκ ολίγες επαρχιακές πόλεις, μεταξύ αυτών η Πάτρα και ο Πύργος, ενώ αναμένεται και πολλά καταστήματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να λειτουργήσουν την ερχόμενη Κυριακή. Στο Αγρίνιο όμως όχι…

aggelopoulos