Ουρές ταλαιπωρίας στα εφημερεύοντα φαρμακεία

Ζητούν περισσότερα ανοιχτά φαρμακεία οι πολίτες

Συνεχίζεται η απεργία

των φαρμακοποιών και μαζί μ’ αυτή οι ουρές ταλαιπωρίας των πολιτών. Στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας σε περιόδους απεργίας εκδίδεται διαφορετικό πρόγραμμα λειτουργίας των φαρμακείων, το λεγόμενο πρόγραμμα ασφαλείας. Στην περίπτωση αυτή, ανά τετράωρο λειτουργούν δύο φαρμακεία, κάτι που όμως δεν υφίσταται στο Αγρίνιο.

Εν προκειμένω δεν έχει εκδοθεί πρόγραμμα φαρμακείων ασφαλείας και ισχύει το πρόγραμμα των εφημερευόντων και διανυκτερευόντων φαρμακείων.

«Ο Πληθυσμός του

Αγρινίου είναι τόσος που δεν υπάρχει ανάγκη να γίνει κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα μας. Εξάλλου είμαστε προμηθευμένοι με όλα τα απαραίτητα φάρμακα και δεν καταγράφονται ελλείψεις στα φαρμακεία μας. Με το τετράωρο που ισχύει στο πρόγραμμα ασφαλείας, που κατά κανόνα το έχουν και το εφαρμόζουν οι μεγάλες πόλεις, υπάρχουν επιπλοκές. Αν ένα φαρμακείο από αυτά δεν έχει το φάρμακο που θέλει ο καταναλωτής, τότε είναι υποχρεωμένος να πάει σε άλλο ή να περιμένει μέχρι να ανοίξουν τα φαρμακεία του επόμενου τετραώρου. Αν δεν το έχουν και αυτά τότε μένει χωρίς φάρμακο. Εμείς στο Αγρίνιο αν δεν έχουμε το φάρμακο άμεσα το προμηθευόμαστε από τη Συνεταιριστική Επιχείρηση Φαρμακοποιών» δηλώνει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Βαγγέλης Παπαθανασόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε πως αντίστοιχο πρόγραμμα ακολουθούν και περιοχές όπως η Ναύπακτος και η Αμφιλοχία.

Στον αντίποδα ωστόσο,

οι Αγρινιώτες που περιμένουν στις ουρές των φαρμακείων ζητούν περισσότερα ανοιχτά φαρμακεία στην πόλη. Ταυτόχρονα, πολλοί είναι αυτοί που επισημαίνουν πως έχουν διαπιστώσει, πως εκτός από τα φάρμακα ευρείας κατανάλωσης, δεν υπάρχει επάρκεια σε όλα, με συνέπεια να χρειάζεται ειδική παραγγελία.

Πανελλαδικά, αλλά

και τοπικά, δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια επίσημη ανακοίνωση που να ενημερώνει τους πολίτες, για το πότε θα ανοίξουν και πάλι τα φαρμακεία. Σήμερα πάντως συνεδριάζουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι ανά την χώρα, όπου και πρόκειται να αποφασίσουν για τη συνέχιση ή μη της απεργίας.

xondros