Στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η Δυτική Αχαία

Οι ανυπολόγιστες ζημιές που προκάλεσε το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας της περασμένης εβδομάδας στην Δυτική Αχαία, απασχόλησε την συνάντηση του δημάρχου με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, από τον οποίο ο πρώτος ζήτησε την άμεση καταγραφή των ζημιών και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.

Στη ανακοίνωση τονίζεται:

«Τον αναπληρωτή υπουργό αγροτικής ανάπτυξης & τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου,  επισκέφτηκε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, που περιέγραψε στον υπουργό τις τραγικές συνέπειες που είχε η θεομηνία τόσο στο φυτικό  όσο  και στο ζωικό κεφάλαιο καθώς και τις τεράστιες καταστροφές που υπέστη όλο το αγροτικό δίκτυο του Δήμου.  Παράλληλα ανέφερε στο κ. Αποστόλου  ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός καλλιεργήσιμων εκτάσεων οι οποίες  δεν έχουν δηλωθεί  σύμφωνα με την προθεσμία που προβλέπεται από τον ΕΛΓΑ και ζήτησε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να προβλεφθεί αποζημίωση και για αυτές τις εκτάσεις.

Επιπλέον συζητήθηκαν τόσο η επέκταση του Φράγματος του Πηνειού και η καλύτερη προετοιμασία σε  νέες μελέτες για έργα αγροτικής οδοποιίας ώστε να ενταχθούν στα νέα προγράμματα που  θα ¨τρέξουν¨ από το υπουργείο.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος προσκάλεσε και επίσημα τον υπουργό  στην ημερίδα «Αναπτυξιακές προοπτικές για τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  31 Οκτωβρίου στην Κάτω Αχαΐα και πήρε θετική απάντηση.

Στην συνάντηση  συμμετείχαν ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Δυμαίων κ. Σπύρος Τραχάνης και ο φοροτεχνικός –  στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάκης Τσιβγινίδης, ο οποίος και ανέλυσε τις τεχνικές λεπτομέρειες και τις βελτιώσεις στις προτάσεις για την φορολόγηση των αγροτών.»