Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στο Αγρίνιο

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Λίγη ώρα νωρίτερα εκπρόσωποι του Δήμου Αγρινίου, μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής κατέθεσαν στεφάνι προς τιμήν των πεσόντων ηρώων και συμμετείχαν στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε και φέτος ως είθισται στην Πλατεία Δημάδη. Αύριο αναμένεται να κορυφωθούν οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής με την μεγάλη μαθητική παρέλαση που θα ξεκινήσει από το τέρμα της οδού Παπαστράτου και θα καταλήξει στην συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Μακρή. Πάντα, όπως και σήμερα, η Φιλαρμονική του Δήμου πλαισίωνε την τελετή δίνοντας την δέουσα βαρύτητα στην εκδήλωση με τους ήχους της μουσικής της.

Η Δημοτική Αρχή εκπροσωπούμενη από Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους θα παραστεί στις παρελάσεις που θα γίνουν σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Αγρινίου. Συγκεκριμένα έχει οριστεί το εξής πρόγραμμα:

Στο Καινούργιο ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας – στον Άγιο Κωνσταντίνο ο Αντιδήμαρχος  Κωνσταντίνος  Καλαντζής  και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Κολοβός – στη Νεάπολη ο Δημοτικός Σύμβουλος Θέμης Χασιώτης – στη  Λεπενού ο Αντιδήμαρχος  Γιώργος  Μελιάδης  και ο Δημοτικός Σύμβουλος  Βασίλης Φωτάκης – στη Γαβαλού ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ Βασίλης Καρακώστας – στη Σκουτερά ο Αντιδήμαρχος Ευθύμιος  Γρίβας – στο Αγγελόκαστρο η Δημοτική Σύμβουλος  Ξανθή Μπούτιβα – στη Ματαράγκα ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Βασιλείου – στην Παραβόλα ο Αντιδήμαρχος Νίκος Καζαντζής – στο Παναιτώλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Αλεξόπουλος – στον Άγιο Βλάσιο ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Σοφρώνης και στον Άγιο ‘Ανδρέα ο Δημοτικός Σύμβουλος  Σωτήρης Κολοβός.

Αύριο η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.00, ενώ θα διεξαχθεί και η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη μισή ώρα νωρίτερα.