Εντυπωσιάζει ο Θέρμιος

Την πρώτη Αγωνιστική  έχασε στο γήπεδό του από το Ναυπακτιακό και έκτοτε ο Ν. Θέρμιος Απολλων πάει από επιτυχία σε επιτυχία, με μεγαλύτερη σίγουρα αυτή…

unnamed-1 copy
Την πρώτη Αγωνιστική  έχασε στο γήπεδό του από το Ναυπακτιακό και έκτοτε ο Ν. Θέρμιος Απολλων πάει από επιτυχία σε επιτυχία, με μεγαλύτερη σίγουρα αυτή του Σαββάτου  και τη νίκη μέσα στο Νεοχώρι επί του Ομήρου. Την κούρσα συνεχίζει να οδηγεί η ομάδα της Ναυπάκτου που νίκησε εύκολα και τον Αμφίλοχο,  στην έκτη της νίκη σε επτά αγώνες. «Ρολάρει» πολύ καλά πλέον και ο ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας που πέτυχε πάλι πολλά γκολ και μάλιστα επί της δυνατής Μυρτιάς. Δείγματα σημαντικής ανάκαμψης για την ΑΕ Μεσολογγίου που δεν σταμάτησε στο Αγγελόκαστρο και εντυπωσιακή ως νίκη αυτή του ΑΟ Χάλκειας επί του Αντιρρίου. Ο Απόλλων Δοκίμιου έκανε νίκη μετά από έξι  αγώνες χωρίς τρίποντο και δήλωσαν «παρών» ο ΠΑΟ Καλυβίων με την Δόξα Καινουρίου.
 
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ
2-3
ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
0-1
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ
2-1
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – Ν.  ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
1-2
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ
1-2
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ  ΑΣΤΕΡΑΣ – ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ
3-0
ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
0-3
ΑΟ ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ
5-0
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 
1.
ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ
19
2.
ΑΟ ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ
17
3.
Ν. ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
16
4.
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
15
5.
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
14
6.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ
10
7.
ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ
9
8.
ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ
9
9.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
9
10.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ
8
11.
ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
8
12.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ
7
13.
ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ
6
14.
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
5
15.
ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛ/ΣΤΡΟΥ
4
16.
ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
1
 
 
Η Δόξα Καινουρίου ξεκίνησε με -2 βαθμούς
 
Δεν ανησύχησε καθόλου
Ο  Ναυπακτιακός Αστέρας πήρε το προβάδισμα νωρίς κόντρα στον Αμφίλοχο με γκολ του Λαγού από το 3ο λεπτό σε  λάθος του τερματοφύλακα κι έκτοτε δεν κινδύνεψε σοβαρά καθώς στο 25΄ο Πιστιόλης με ωραία ενέργεια διπλασίασε το σκορ. Η ομάδα της Αμφιλοχίας θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι αν ευστοχούσε στο πέναλτυ που κέρδισε στο 54΄, αλλά για μία ακόμα φορά αστόχησε από την άσπρη βούλα. Ο Τσιούνης το κέρδισε, ο  Μιχαλόπουλος το εκτέλεσε και ο Ανδρεόπουλος το μπλόκαρε.  Στο 76΄ ο Θεοχάρης με πλασέ έκανε το 3-0, μετά από  πάσα του Ανδριτσόπουλου.

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ (Γιάννης Πανουργιάς): Ανδρεόπουλος, Καζανάς (77’ Βρουσάι), Καραγιάννης, Δημόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Θανασιός, Θεοχάρης, Καλαβρουζιώτης (77’ Καμμένος), Ψυχογιός, Λαγός, Πιστιόλης (70’ Ανδριτσόπουλος).

ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ (Νίκος Μιμιγιάννης): Αργύρης, Πανταζή, Κάκκος, Μπουμπούλης (56’ Καβαλάρης),Πασπαλιάρης, Λαμπρόπουλος, Τσάμης, Μιχαλόπουλος, Τσιούνης, Νάκας, Παπαλέξης.

 
Χρειάστηκε το πρώτο γκολ
 
Όσο δεν είχε πετύχει γκολ ο ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας δεν είχε τρόπους να απειλήσει σοβαρά την εστία του Κεραυνού  Μυρτιάς, αλλά όταν το πέτυχε στην εκπνοή του ημιχρόνου με τον Χριστόπουλο άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για τη νίκη και το τελικό  5 - 0. Ο ΑΟ  διπλασίασε το σκορ  στο 56΄ σε αντεπίθεση και με σκόρερ το  Νάκο, έκανε το 3-0 στο  73΄ με τον  Φραγκούλη,  στο 79΄το 4-0  με το Νάκο  και το 87΄ ο Νούλας έκλεισε το σκορ.

ΑΟ ΦΛΟΓΑ  (Χρήστος Βασιλείου): Βασιλόπουλος, Χριστόπουλος, Αντωνόπουλος, Σωτηρόπουλος, Νούλας, Καντάνης, Ξευγένης (74΄ Νταλαπέρας), Φραγκούλης (80΄ Ζαχαράκης), Κόκκαλης (71΄ Ντζιμάνης), Νάκος, Βασιλογιάννης.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ (Λάκης Παπαχρήστος): Κατσαβοχρήστος, Μπούρος, Ντζάλας, Ρόκκος, Μπούσγος, Κόκκαλης, Κοκώνης, Σιάσιος (81΄ Κόκκοτος), Σαμψώνας (64΄ Προβίδας), Κούσης (68΄ Καρρόπουλος), Γρομητσάρης.

«Ήρωες» στο Νεοχώρι 
Δεν είναι μόνο η μεγάλη νίκη του Θέρμιου Απόλλωνας μέσα στο Νεοχώρι, αλλά  είναι και ο τρόπος που την πέτυχε. Από το 55΄ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τζαμαλή, τα γκολ πέτυχαν οι νεοαποκτηθέντες Κράνης και Τόσκα, ενώ (κυρίως) την εστία υπεράσπισε με επιτυχία   ο επίσης νεοαποκτηθείς  Ανδρέας Ευθυμίου (φωτο)  που συνεχίζει να περνά μία πολύ δύσκολη περίοδο λόγω  σημαντικού προβλήματος υγείας.  Οι φιλοξενούμενοι στο 38΄ πήραν προβάδισμα όταν  ο Σάκης Κράνης στο πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα του Απόλλωνα άνοιξε το σκορ με σουτ  , στο  55΄ αποβλήθηκε ο  Τζαμαλής  και στο 71΄ ο Μπαλαούρας ισοφάρισε με εύστοχο σουτ. Ο Ευθυμίου δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους  να σκοράρουν δεύτερη φορά κι ο Τόσκα στο 91΄ ξανά με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1 - 2.
ΟΜΗΡΟΣ (Γιώργος Ασπρογέρακας): Ζέρβας (46΄ Τσιάρας), Μπαλαούρας, Μπρούσλι  (60΄ Τσιρώνης), Αλεξόπουλος, Δερβίσης, Καλύβας, Καταπώδης, Δημαράς (56΄ Σαμψώνας), Μεταξούλης, Μάουρο, Τσιφοπανόπουλος.

ΘΕΡΜΙΟΣ  (Γιώργος Γιάκος): Ευθυμίου, Βασιλάρης (75΄ Κοκώνης Ευθ.), Τζαμαλής, Κυριάκος, Κοκώνης Ευαγ., Κώης (46΄ Καρβελάς), Κοκώνης Κ., Καλοκαίρης, Κράνης, Αγγέλης (87΄ Τόσκα), Ψηφής.

Σερί στις τριάρες
 
Μετά τον Όμηρο ήταν η σειρά του Αχελώου Αγγελοκάστρου -  έρχονταν από το 0-0 στην Αμφιλοχία-  να δεχθεί τρία γκολ από την Α.Ε. Μεσολογγίου. Με περισσή μαχητικότητα και πολλά τρεξίματα η ομάδα του Δημήτρη Ξηρού, είχε καταφέρει  να πάρει προβάδισμα στο 3΄ από το σουτ του  Ρισβά, ενώ στο 43΄ ο Παπουτσής των γηπεδούχων πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Πάντως ο Αχελώος «άγγιξε» την ισοφάριση στο 52΄ όπου είχε  δοκάρι με τον Καραλή, αλλά ένα λεπτό μετά ο Ντρούκας έκανε το 0-2 και στις καθυστερήσεις ο Ρισβάς τριπλασίασε το σκορ.

ΑΧΕΛΩΟΣ (Ανδρέας Τσιλίκας): Μπούτιβας, Καλοκαίρης Ε., Μαντέλος (37΄ Σαγάνας), Βαγενάς, Αϋφαντής, Ρουσογιάννης (71΄ Ρόμπολας), Καραλής (65΄ Τσούμαρης), Ζαλοκώστας Λ., Παπουτσής, Τσώνης, Ζαλοκώστας Ε.

Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
(Δημήτρης Ξηρός): Καραδήμας, Πασπαλιάρης, Παναγιωτόπουλος, Παλιάτσας, Μπαλαμπάνης, Δάρδας (78΄ Βρέττας), Αυτζής, Ντρούκας (71΄ Βαλής), Πλαστήρας (62΄ Ρούσσης), Νικολόπουλος, Ρισβάς.
Νίκησε ο… νοικάρης
Ο ΑΟ  Χάλκειας πήρε το προβάδισμα στο 30’  με γκολ του Καλαβριζιώτη και τελικά ήταν ο νικητής κόντρα στον γηπεδούχο Ατρόμητο Αντιρρίου, του οποίου την έδρα δανείζεται έως τώρα. Βέβαια ο Νίκος Ταμπάκης είχε καταφέρει να ισοφαρίσει  στο 63’ , ενώ λίγο νωρίτερα (59΄) σουτ του Γλωσσόπουλου εξοστρακίστηκε  στο κάθετο δοκάρι,  αλλά ο Μάνθος Παπαδόπουλος χάρισε τη νίκη στην ομάδα του στο 87’.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
(Περικλής Παπαποστόλου): Χασαπογιάννης, Αναγνωστόπουλος, Αποστολόπουλος, Μπίμπας, Κάκκος Δ., Πετσίνης, Ταμπάκης, Παπαποστόλου, Ευθυμιόπουλος, Γλωσσόπουλος, Κάκκος Β.

Α.Ο. ΧΑΛΚΕΙΑΣ (Ανδρέας Καλαβριζιώτης): Γκασούκας, Χατζηνδρέου, Διαμαντόπουλος, Κάπο, Καζανάς, Γεωργίου, Αλμπάνης, Κάκκος Ν., Καλαβρουζιώτης, Γιαβρούτας, Καλαβριζιώτης.

Το έκανε εκτός έδρας
 
Την προηγούμενη Αγωνιστική ο Απόλλων Δοκιμίου δεν χάρηκε νίκη αφού ο Ν. Θέρμιος  Απόλλων τον ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και το πέτυχε εκτός έδρας κόντρα στην άλλη ομάδα του Θέρμου, την Αναγέννηση. Ο Γιαννακάς πέτυχε το 0-1 στο 20΄και ο Αλέξανδρος Αθανασίου το 0-2, οκτώ λεπτά αργότερα.  Από φάουλ του Κούκου λίγο κάτω από το κέντρο και λάθος του Σίμου οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 35΄, αλλά η διαφορά αυξήθηκε ξανά στο 45΄πάλι από γκολ του Γιαννακά. Ο Μούτσα με  σουτ μείωσε εκ νέου στο 53΄, αλλά το ματς δεν είχε ούτως ή άλλως πολλές φάσεις και οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν σε ήττα.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  (Τάκης Τσιάκαλος): Μπαλάφας Κ.,  Μπαλάφας Φ., Καραγιάννης, Ξανθόπουλος (88' Μπίστας), Κουρσάρης, Χρυσικός (85' Μπαζώρης), Γιαννοκώστας, Κούκος, Μαραγιάννης (48' Μάκος), Μούτσα, Κουσκούνης
ΑΠΟΛΛΩΝ (Θόδωρος Λαυράνος): Σίμος, Τσακανίκας Ι., Τζωρτζόπουλος, Γαρούφης, Αθανασίου Αλ., Κοτρώτσος, Τσακανίκας Ν. (62' Σπυριλιώτης), Κορομηλάς Φ., Γιαννακάς (89' Χατζηκώστας), Ζαχαράκης (88' Αθανασίου Δ.), Κοντοπάνος.
 
Πέρασε και τους άφησε τελευταίους
 
Η αναμέτρηση της Ακαδημίας Ευηνοχωρίου στην έδρα της με τον ΠΑΟΚ ήταν μια ευκαιρία να «ξεκολλήσει»  απ’ τον ένα βαθμό, εντούτοις η ομάδα των Καλυβίων επικράτησε με 0-1. Το γκολ  σημείωσε στο 41ο  λεπτό ο Νίκος Μυλωνάς, αξιοποιώντας την υπεροχή της ομάδας
ΑΚΑΔΗΜΙΑ  (Βασίλης Παστρωμάς): Κωνσταντακόπουλος, Γιερατσιάν Ι., Ντζελέπης, Πασπαλιάρης, Κωνσταντάρας, Κούστας, Κουντούρης, Μάνθος (73΄ Παλιάτσας), Τρικαλινός, Τριώτης (65΄ Μαχμούτ), Γιαννής.

ΠΑΟΚ (Λεωνίδας Ζαχαράτος): Κατερινόπουλος, Αριστόπουλος, Κοκοσούλας, Νταλαπέρας, Μυλωνάς Ν., Μυγδάκης, Πύθουλας, Μυλωνάς Ι. (89΄ Καραλής Ε.), Παπαδόπουλος, Μπιτσικώκος (70΄ Τασούλης), Ντόβρος (83΄ Καραλής Λ.).

Κι όμως…  «ανασαίνει»
Ξεκίνησε με -2 βαθμούς, ξέμεινε από παίκτες, είχε ήττες, αλλά στα δύο τελευταία ματς η Δόξα Καινουρίου πέτυχε ισάριθμες νίκες. Κι αν την προηγούμενη φορά αντίπαλος ήταν η αδύναμη Ακαδημία Ευηνοχωρίου, το Σάββατο ηττήθηκε ο Αλικυρναϊκός Αγίου Θωμά.  Η Δόξα προηγήθηκε στο 25' με τον Γιώτη, δέχθηκε την ισοφάριση  στο 30' από  τον Κάκκο, αλλά στο  59' με σκόρερ το Μπλάνη πήρε το νέο τρίποντο. Στο
89' αποβλήθηκε ο Μπλάνης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
ΔΟΞΑ  (Γιάννης Μακρής): Κόκκαλης, Παρμάκης, Κωνσταντίνου, Γκορόγιας, Νικολογιάννης, Τζωρτζόπουλος, Ντίνος, Κακούρης (90' Κουτσολάμπρος), Γιώτης (94' Arrigo), Μπλάνης, Σοροβός (74' Γκούβρας)
ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ  (Σταμάτης Σαρρής): Μπότας, Ψαθάς, Γιαννόπουλος (59' Μπαλαμπάνης), Ζέρβας, Μαντέλος, Κάκκος, Σακαρέλος, Φράγκος, Γαβρίνας, Βασιλείου (73' Παχής), Αθανασόπουλος (68' Μιχαλόπουλος)
papaioannou