Σε 1 μήνα παραδίδεται το νέο κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ

Θα παρέχει και νέες υπηρεσίες στα παιδιά με ειδικές ανάγκες

Το νέο κτίριο της

Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Ανάπηρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ), πριν ακόμη παραδοθεί αποτελεί στολίδι για το Αγρίνιο και την περιοχή, αφού είναι σύγχρονο και ιδιαίτερα κομψό. Βρίσκεται στην περιοχή του Παλαιού Αγίου Χριστοφόρου και παραδίδεται τον επόμενο μήνα.

Στους δύο ορόφους που υπάρχουν στο κτίριο θα στεγάζονται χώροι θεραπείας, εργαστήρια και τα γραφεία. Στο ισόγειο θα λειτουργεί η νέα υπηρεσία που θα δημιουργηθεί, το Κέντρο Διημέρευσης. Στο πρώτο επίπεδο δημιουργείται το Κέντρο Αποκατάστασης, ενώ στο υπόγειο του κτιρίου θα υπάρχει ο χώρος στάθμευσης για τριάντα αυτοκίνητα, καθώς επίσης και οι εγκαταστάσεις του μηχανολογικού εξοπλισμού του κτιρίου.

Το νέο κτίριο έχει

συνολικό εμβαδόν 1.217 τετραγωνικά μέτρα. Ο πρώτος όροφος είναι 576 μέτρα και το ισόγειο του κτιρίου έχει επιφάνεια 640 μέτρα, ενώ στις προδιαγραφές του συμπεριλαμβάνεται και η ύπαρξη θεραπευτικής πισίνας.

Μετά την παράδοση του κτιρίου θα ξεκινήσει η μεταφορά, χωρίς τα 170 περίπου παιδία της ΕΛΕΠΑΠ να ταλαιπωρηθούν ή να χάσουν κάποιο σκέλος του προγράμματος. Η λειτουργία στο νέο κτίριο θα γίνει με τον υπάρχοντα εξοπλισμό της ΕΛΕΠΑΠ, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί τα γραφειοκρατικά ζητήματα για κάποια από τα οκτώ τμήματα του εξοπλισμού. Στην αρχή των διαδικασιών, ένας εκ των προμηθευτών κατέθεσε ελλιπή φάκελό, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός διαγωνισμού. Συνεπώς, έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή η διαδικασία. Ωστόσο, το γόνιμο μέρος του διαγωνισμού συνεχίζεται κανονικά, ενώ το σύνολο της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 350.000 ευρώ

Το σχολείο θα παραμείνει στο υπάρχον κτίριο, στο κέντρο της πόλης και θα επεκταθεί πιθανότατα στον δεύτερο όροφο, ανάλογα με τις ανάγκες. Το νέο κτίριο θα λειτουργεί με δύο άδειες, αυτή του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ημερήσιας Νοσηλείας και αυτή του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Διημέρευσης.

xondros