Προχωρά το νέο Αρδευτικό Δίκτυο της Μακρυνείας!

Ικανοποίηση στους κόλπους των καπνοπαραγωγών

Με… «δώρα» επισκέφθηκε

την Κυριακή το πρωί τους κατοίκους της Μακρυνείας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στο πλαίσιο της παρουσίας του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Γυμνασίου Γαβαλούς. Ένα πολυπόθητο αίτημα δεκαετιών για τους καπνοπαραγωγούς της περιοχής, φαίνεται να αποκτά σάρκα και οστά, με την Περιφέρεια να βγάζει από τις καλένδες το έργο κατασκευής νέου αρδευτικού δικτύου στην περιοχή!

Ο Απόστολος Κατσιφάρας

κατά τη διάρκεια των επαφών του με αγρότες και καπνοπαραγωγούς, υποστήριξε ότι υπάρχουν καλά νέα, σε ότι αφορά το νέο αρδευτικό δίκτυο της περιοχής, το οποίο θα βγάλει από το αδιέξοδο τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, που τελευταία πραγματοποιεί εκ νέου στροφή στην καπνοκαλλιέργεια, σε μία περιοχή που φημίζεται για τον καπνό της.

Ήδη ντόπιοι παραγωγοί, έχουν ξεκινήσει να καλλιεργούν καπνό, ωστόσο η απουσία αρδευτικού συστήματος σε μια περιοχή με μεγάλη έκταση, επί της ουσίας ρίχνει στο κενό τα σχέδια των παραγωγών, καθώς οι καλλιέργειές τους καταστρέφονται. Έτσι λοιπόν ο κ. Κατσιφάρας ενημέρωσε τους κατοίκους της περιοχής, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι το έργο έχει ξεμπλοκάρει. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω, ότι σε λίγους μήνες η περιοχή θα έχει νέο αρδευτικό δίκτυο. Όπως με ενημέρωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, είναι ήδη έτοιμη η προμελέτη του έργου, το οποίο θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό που θα ξεπεράσει τα 15 εκ. ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, με την Περιφέρεια να τρέχει τις διαδικασίες με γοργούς ρυθμούς, ώστε να προλάβουμε χρονοδιαγράμματα και να μην δημιουργηθεί η παραμικρή εμπλοκή» ανέφερε στους παραγωγούς ο κ. Κατσιφάρας προκαλώντας ευμενή σχόλια.

«Πρόκειται για μία

περιοχή φημισμένη με τεράστια παράδοση και ιστορία στην καλλιέργεια καπνού. Πρέπει να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους αυτούς και κυρίως στους νέους που θέλουν να στραφούν στη γη, χωρίς όμως να τους δίδονται τα κατάλληλα εφόδια. Κάπου εδώ εντάσσεται ο ρόλος ο δικός μας, στο βαθμό βέβαια που μπορούμε να παρεμβαίνουμε. Ο καπνός μπορεί να επιφέρει σημαντικά οφέλη σε όλη την περιφέρειά μας και να αναδειχθεί ως τοπικό προϊόν, ιδιαίτερα σε αυτή την εποχή που άπαντες βιώνουν τα δεινά της οικονομικής κρίσης».

Οι υπηρεσίες της

Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου καλούνται από εδώ και στο εξής να δώσουν μάχη με το χρόνο ώστε να μη χαθεί το στοίχημα του έργου και αν όλα πάνε καλά, μέσα στον επόμενο μήνα θα έχει εγκριθεί η μελέτη του έργου.

aggelopoulos