Δημοτικό Συμβούλιο: Εντάσεις και διαξιφισμοί για την προηγούμενη… συνεδρίαση!

Ψηφίσματα για «κόκκινα δάνεια» και κοινωνικές δομές – Καμία μεταβολή στα ανταποδοτικά τέλη

Με σφοδρή επίθεση του πρώην Δημάρχου Παύλου Μοσχολιού εναντίον του Γιώργου Παπαναστασίου, ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, αναφορικά με το βασικό θέμα συζήτησης της προηγούμενης συνεδρίασης, σε σχέση με τον οικονομικό απολογισμό της δημοτικής αρχής. Ο κ. Μοσχολιός χαρακτήρισε αρλούμπες και ψέματα τα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά της δημοτικής αρχής, για τα οικονομικά που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του αντιδημάρχου Νίκου Καζαντζή, με τον οποίο αντήλλαξε βαριές κουβέντες και προς στιγμήν απειλήθηκε σοβαρό επεισόδιο . Τα αίματα άναψαν και εκστομίστηκαν βαριές εκφράσεις μεταξύ των δύο ανδρών. Για το λόγο αυτό χρειάστηκε η παρέμβαση του προέδρου του σώματος Κώστα Ρόκκου, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Παράλληλα ο κ. Μοσχολιός υποστήριξε ότι το μοναδικό δάνειο που έλαβε η πρώην δημοτική αρχή, ήταν αυτό, για την αγορά του κτιρίου της Tράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αναστασιάδη. Στο χώρο δηλαδή που συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο. Για το ίδιο θέμα διαξιφισμοί σημειώθηκαν και μεταξύ του κ. Μοσχολιού και του αντιδημάρχου Οικονομικών Χρήστου Γκούντα.

«Ψέματα εμείς δεν είπαμε. Μιλήσαμε με στοιχεία και αποδείξεις. Να είναι πιο προσεκτικός ο κ. Μοσχολιός και καλό θα ήταν να δίνει το παρόν στις συνεδριάσεις αντί να απουσιάζει» απάντησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Όσον αφορά στα εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα, αρχικά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε διάβημα, για άμεση βελτίωση της Εθνικής Οδού, στο σημείο καρμανιόλα στο ύψος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, στην Ερμίτσα, μετά και το προ ημερών τροχαίο δυστύχημα που κόστιζε τη ζωή σε έναν 26χρονο δικυκλιστή. Όπως ενημερώθηκε το σώμα, η δημοτική αρχή βρίσκεται σε επαφή με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ, με βασικό αίτημα την κατασκευή κόμβου στο σημείο.

Στο μεταξύ ως κατεπείγον, συζητήθηκε το θέμα των «κόκκινων δανείων» με το σώμα να εκδίδει ψήφισμα υπέρ των δανειοληπτών. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συζήτησης γνωστοποιήθηκε ότι ήδη αυτές τις μέρες, τράπεζες άρχισαν να πιέζουν δανειολήπτες, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ψήφισμα όμως εκδόθηκε και για την παράταση αρχικά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης για τις κοινωνικές δομές.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συνεχίστηκε με τα προ ημερησίας διατάξεως θέματα, με κυριότερο τον καθορισμό των δημοτικών – ανταποδοτικών τελών για το έτος 2016. Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής ήταν να παραμείνουν τα τέλη στα ίδια επίπεδα με την χρονιά που ολοκληρώνεται.

aggelopoulos