Πάτρα: Χιλιάδες δικαιούχοι ξέμειναν από ρευστό περιμένοντας τα οικογενειακά επιδόματα

Απογοήτευση και αβεβαιότητα για χιλιάδες  οι Πατρινούς  δικαιούχους των οικογενειακών δικαιωμάτων. Χρήματα που περιμένουν από τις 16 Οκτωβρίου δεν καταβλήθηκαν ούτε την περασμένη Παρασκευή, χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση πότε θα πιστωθούν στο λογαριασμό τους.

Το μόνο που υπάρχει είναι η ανεπίσημη πληροφόρηση ότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για να συμπληρωθεί η δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κάτι το οοπίο ούτε επιβεβαιώνεται, ούτε όμως και διαψεύδεται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,  καταβάλλονται προσπάθειες ώστε τα επιδόματα να καταβληθούν έως τις αρχές Νοεμβρίου, καθώς επί του παρόντος δεν υπάρχουν χρήματα. Το αντικειμενικό γεγονός είναι πάντως ότι 650.000 δικαιούχοι σε όλη τη χώρα, χαμηλών εισοδημάτων μένουν μετεωροι.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα.

Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις.

Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

www.tempo24.gr