Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για τις 2.000 πιστώσεις αναπληρωτών από το Π.Δ.Ε

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ του e-mesara.gr” καθώς σήμερα ψηφίζονται στη Βουλή οι 2.000 επιπλέον πιστώσεις αναπληρωτών, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Την τροπολογία κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Φίλης, ο οποίος και είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι πέραν αυτών, δεσμεύεται κονδύλι, ώστε να υπάρξουν εντός του σχολικού έτους προσλήψεις εκπαιδευτικών που θα καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν στο μεταξύ.

Ο υπουργός Παιδείας, επισήμανε πάντως πως το πρόβλημα της Εκπαίδευσης δεν εμπίπτει σε ευκαιριακή αντιμετώπιση, αλλά απαιτούνται διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών. Προανήγγειλε συζήτηση με όλα τα κόμματα -στο πλαίσιο του Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου- που θα αφορά στην αναζήτηση του τρόπου ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες με μόνιμες προσλήψεις σταδιακά εντός της τετραετίας, αρχής γενομένης -με μια γενναία δόση προσλήψεων- από την επόμενη χρονιά.

Στο πλαίσιο των προσλήψεων, ο κ. Φίλης, ενημέρωσε τη Βουλή ότι έμφαση θα δοθεί στην ειδική αγωγή, στην κάλυψη των κενών στα καλλιτεχνικά σχολεία, στα δημοτικά σχολεία με όλες τις ειδικότητες, καθώς επίσης και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στους κλάδους των Φιλόλογων – Μαθηματικών και Φυσικών.