Αποκάλυψη "ΒΟΜΒΑ Ρωμανιά στον "ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8" : «Στα 400 ευρώ η κύρια σύνταξη το 2019»!

Δήλωση ΣΟΚ για τις συντάξεις Γιώργος Ρωμανιάς: «Στα 400 ευρώ η κύρια σύνταξη το 2019»! Αποκαλυπτική συνέντευξη του πρώην Γ.Γ Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον «ΔΥΤΙΚΑ FM…

Δήλωση ΣΟΚ για τις συντάξεις

Γιώργος Ρωμανιάς: «Στα 400 ευρώ η κύρια σύνταξη το 2019»!

Αποκαλυπτική συνέντευξη του πρώην Γ.Γ Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8»

 Αποκαλυπτική δήλωση ΣΟΚ από τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανιά στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8».

«Μέχρι το 2019, με τις περικοπές που προβλέπονται από το 3ο Μνημόνιο και τεχνηέντως αποκρύπτει από τον ελληνικό λαό η Κυβέρνηση, η κύρια σύνταξη δεν θα ξεπερνά τα 400 ευρώ, με τη μέση σύνταξη να κυμαίνεται από 200 μέχρι 350 ευρώ. Μας οδηγούν σε μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ενώ όσον αφορά στις επικουρικές συντάξεις θα έχουν καταργηθεί μέχρι τότε».

Η παραπάνω αναφορά του γνωστού εργατολόγου Γιώργου Ρωμανιά στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» σοκάρει συνταξιούχους και εργαζόμενους, περιγράφοντας με τον πλέον γλαφυρό τρόπο, τα νέα δεδομένα που θα διαμορφωθούν σε λίγα χρόνια στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας. Ο κ. Ρωμανίας περιγράφει αναλυτικά τα όσα συνταξιοδοτικά δεινά έπονται, ασκώντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα στον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

«Μιλάμε για πλήρη ανατροπή όλων των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια. Τα νέα όρια που τίθενται στις ηλικίες συνταξιοδότησης είναι βάρβαρα. Την ίδια στιγμή έχει ήδη ανοίξει ο κύκλος μειώσεων στις συντάξεις που δεν θα έχει τελειωμό. Η έκθεση της νεοσυσταθείσας περιβόητης επιτροπής των «σοφών» είναι έκθεση τέρας. Προβλέπει κάθετη μείωση στις συντάξεις και επί της ουσίας κατάργηση των επικουρικών συντάξεων. Το 2019 το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Κάθε χρόνο, με βάση τη νέα μνημονιακή σύμβαση θα σημειώνονται σημαντικές περικοπές στις συντάξεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα, η κύρια σύνταξη να μην ξεπερνά τα 400 ευρώ με ταυτόχρονη οριστική κατάργηση των επικουρικών. Θα μιλάμε δηλαδή πλέον για συντάξεις – φιλοδωρήματα. Δυστυχώς αλλά η πολιτική της Κυβέρνησης, που υποτίθεται είναι αριστερή, είναι πιο δεξιά και από την πολιτική συντηρητικών και φιλελεύθερων δυνάμεων. Ότι τους επιβάλλεται πλέον από την Ευρώπη το κάνουν αποδεκτό χωρίς την παραμικρή αντίσταση» ανέφερε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

Χθες το απόγευμα ο κ. Ρωμανιάς ήταν κεντρικός ομιλητής, σε εκδήλωσε που διοργάνωσε η Λαϊκή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας στο Επιμελητήριο με κεντρικό θέμα «Το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό στην εποχή του 3ου μνημονίου».

aggelopoulos