Σε «πρώτο πλάνο» η πρόληψη και αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού

Σήμερα στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου δωρεάν ψηλάφηση μαστού από μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου 

 Παγκόσμια Ημέρα πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού αύριο και στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου διοργάνωσε χθες στον πεζόδρομο της οδού Χαριλάου Τρικούπη, εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των γυναικών.

Από το πρωί υπάλληλοι, αλλά και εθελοντές  της υπηρεσίας, διένειμαν ενημερωτικό υλικό και ενημέρωναν τους διερχόμενους πολίτες. Μετά τις καρδιολογικές νόσους, ο καρκίνος αποτελεί έναν από τους βασικότερους λόγους θανάτου στις αναπτυγμένες χώρες. Υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα εκδηλώσει καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Ωστόσο, αν η διάγνωση γίνει έγκαιρα μπορεί να θεραπευτεί.

Εκτός της χθεσινής εκδήλωσης, σήμερα, στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου (Παλαμά 20) από τις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ψηλάφηση μαστού από μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου στις δημότισσες.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κων/νος Καλαντζής δήλωσε στη «Σ»: « Ο στόχος μας είναι να καταλάβουν οι γυναίκες άνω των 40 ετών την χρησιμότητα των εξετάσεων. Για σήμερα είχαν τυπωθεί 1000 ενημερωτικά φυλλάδια και εξαντλήθηκαν όλα, που σημαίνει ότι το ενδιαφέρον υπήρξε μεγάλο». Ο κ. Καλαντζής ενημέρωσε και για το δεύτερο σκέλος της εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των γυναικών, που θα γίνει σήμερα στο Κοινωνικό Ιατρείο από τον Ιατρικό Σύλλογο και τα μέλη του.