Διευκρινίσεις για την υπόθεση Σαββαΐδου ζητά η Κομισιόν από την Αθήνα

«Διευκρινίσεις» για την απόφαση απομάκρυνσης της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων έχει ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως δήλωσε σήμερα Παρασκευή η εκπρόσωπος του επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί.

Η Ανίκα Μπράιντχαρτ σημείωσε πως οι Βρυξέλλες δεν έχουν κάποιο «συγκεκριμένο σχόλιο» επί του παρόντος, καθότι βρίσκονται σε «στενή επαφή» με την Αθήνα ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Σημείωσε ότι το ζήτημα Σαββαΐδου ενδέχεται να τεθεί κατά τη διήμερη επίσκεψη του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, στην Αθήνα, τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών υπογράμμισε ότι η «αυτονομία» της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι «κεντρικής» σημασίας για τη «θεσμική αξιοπιστία» της, υπενθυμίζοντας ότι η βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού αποτελεί μια από τις «μεγαλύτερες προκλήσεις» που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές Αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Μπράιντχαρτ επισήμανε πως η αυτονομία της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων και της ΕΛΣΤΑΤ αποτελούν δεσμεύσεις της Ελλάδας που έχουν καταγραφεί στο νέο Μνημόνιο.

skai.gr