Νέα εμπλοκή στο θέμα των κόκκινων δανείων – Αγκάθι για τους δανειστές ο νόμος Κατσέλη

Εμπλοκή συνεχίζεται να υπάρχει στο ζήτημα της διαχείρισης των «κόκκινων δανείων» μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, μετά το νέο αντεβού που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της τρόικας και των Γιώργου Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτου. Οι πιστωτές εμμένουν στην παράλογη θεωρία τους ότι ο νόμος Κατσέλη αποτελεί το πιο μεγάλο αγκάθι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν και υπήρξε πρόοδος σε ορισμένα θέματα, όπως να είναι πιο μεγάλο το κόστος αν μπει κάποιος στη ρύθμιση, ωστόσο υπάρχει μεγάλη ακόμη απόσταση για το όριο προστασίας και τα εισοδηματικά κριτήρια.

Η ελληνική πλευρά είναι διατεθειμένη να είναι διαλλακτική σε δύο ζητήματα.

Πρώτον στο να ελεγχθεί κατά πόσο έχει γίνει χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Κατσέλη από δανειολήπτες που κανονικά δεν θα έπρεπε (δεδομένου ότι ο νόμος φτιάχτηκε για πρόσωπα που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και όχι για όλους), ενώ ανοιχτή είναι η ελληνική πλευρά και όσο αφορά τη διάρκεια που θα έχει ο νόμος για την προστασία της α’ κατοικίας.

Επίσης, επί τάπητος τέθηκε και το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τα κλιμάκια των δανειστών εμφανίστηκαν ικανοποιημένα με τον τρόπο οργάνωσης των επαφών και την πρόσβαση των τεχνικών κλιμακίων στα Υπουργεία.

enikooikonomia.gr