Ντέρμπυ του Αγρινίου

Το πρωτάθλημα της Α΄ΕΣΚΑΒΔΕ ξεκίνησε και παρότι την παράσταση στο μπάσκετ «κλέβουν» οι ομάδες των μεγαλύτερων Κατηγοριών (ΑΟ Αγρινίου, Αίολος Αστακού, Χαρίλαος Τρικούπης) με το εντυπωσιακό τους ξεκίνημα, δύο ομάδες του Αγρινίου δείχνουν ικανές για διάκριση φέτος. Η Γ.Ε. Αγρινίου και ο  ΑΛΦΑ’93 που το Σάββατο παίζουν μεταξύ τους στο ΔΑΚ Αγρινίου για την 2η Αγωνιστική.
Αμφότερες οι  ομάδες έχουν ξεκινήσει με νίκες το πρωτάθλημα, αφού  η Γ.Ε.Α. κέρδισε στο Αγρίνιο την Βόνιτσα  με 72-56 ενώ ο ΑΛΦΑ εκτός έδρας τον Αχιλλέα Νεοχωρίου (Άρτας)  με 51-74. Η μπασκετική ιστοσελίδα basket247 πήρε δηλώσεις των δύο προπονητών πριν το ντέρμπυ.
Ντίνος Καραπιπέρης(ΑΛΦΑ): «Είμαστε χαρούμενοι για αυτό το παιχνίδι που έρχεται. Η ΓΕΑ είναι μια ομάδα που έχει το προβάδισμα αυτή τη στιγμή. Έχουμε διαφορετικούς στόχους. Για εμάς είναι ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι ο βασικός μας στόχος είναι η παραμονή. Η δουλειά του προπονητή και το υλικό της ΓΕΑ είναι για κάτι παραπάνω. Καλώ τον κόσμο να έρθει να δει το παιχνίδι. Οι παίκτες είναι αντίπαλοι μόνο στο γήπεδο όπως και εγώ με τον Τάσο Σταμάτη. Έξω από αυτό είμαστε φίλοι και υπηρετούμε όλοι το μπάσκετ. Θα καλέσουμε και τα παιδιά των ακαδημιών μας να έρθουν να δουν τον αγώνα και πιστεύω ότι το ίδιο θα κάνει και η ΓΕΑ».
Τάσος Σταμάτης (ΓΕΑ): « Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες λόγω ότι συγκρούονται δυο ομάδες από την ίδια πόλη. Σεβόμαστε την ομάδα της ΑΛΦΑ και την προσπάθεια του προπονητή και των παικτών της όπως και κάθε αντίπαλο αλλά δεν φοβόμαστε παράλληλα και κανένα. Εμείς από την πλευρά μας ελπίζω να παρουσιαστούμε σοβαροί έχοντας διορθώσει τα λάθη που κάναμε παρά την νίκη μας στον αγώνα με την Βόνιτσα. Εύχομαι να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι και να έρθει ο κόσμος να το παρακολουθήσει».
 
 
2η Αγωνιστική
         
Ημ/νια
Ωρα
Γήπεδο
Α  γ  ώ  ν  α  ς
24/10/2015
17:00
ΔΑΚ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΝΙΚΟΠΟΛΗ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
24/10/2015
16:00
ΔΑΚ ΑΡΤΑΣ
ΔΟΞΑ ΑΡΤΑΣ – ΓΡ. ΛΙΑΚΑΤΑΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
25/10/2015
18:00
ΔΑΚ  ΝΑΥΠΑΚΤ
Π.Α.Σ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ –ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ
24/10/2015
17:00
ΔΑΚ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Α.Ο. ΒΟΝΙΤΣΑΣ –ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΑΡΤΑΣ
24/10/2015
18:00
ΔΑΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Α.Λ.Φ.Α. 93’ – Γ.Ε. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

papaioannou