Το όνειρο του Φυσικού Αερίου γίνεται πραγματικότητα για τη Δυτική Ελλάδα!

Τι δηλώνει για το θέμα στη «Σ» ο Απ. Κατσιφάρας

Ένα αναπτυξιακό

αίτημα ετών για τη Δυτική Ελλάδα και κατ’ επέκταση την Αιτωλοακαρνανία, επεξεργάζεται με γοργούς ρυθμούς τον τελευταίο καιρό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να λάβει σάρκα και οστά. Πρόκειται για την πολυπόθητη έλευση Φυσικού Αερίου στην περιοχή, με την Περιφέρεια μάλιστα να έχει έτοιμη την προμελέτη του έργου.

«Το φυσικό αέριο

πρέπει να έρθει στην Περιφέρειά μας. Πιστεύουμε σε αυτή την προσπάθεια και αποτελεί πεποίθησή μας ότι με έναν τεκμηριωμένο και καλά προετοιμασμένο φάκελο μπορούμε να πετύχουμε. Πρόκειται για μία μεγάλη προσπάθεια και θα καταβληθεί κάθε δυνατή κίνηση προκειμένου το σχέδιο αυτό να υλοποιηθεί. Δε μπορεί η Δυτική Ελλάδα και οι τρεις νομοί της να βρίσκονται εδώ και χρόνια στο περιθώριο, σε αντίθεση με άλλες περιοχές που έχουν την τύχη να απολαμβάνουν και να εισπράττουν  τα ευεργετήματα του Φυσικού Αερίου.

Κάνουμε ότι χρειάζεται,

με προσοχή και αμεσότητα ώστε τον επόμενο βήμα να έχουμε ετοιμάσει πλήρως τον φάκελό μας ως Περιφέρεια» ανέφερε χαρακτηριστικά στη «Σ» ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ από την πλευρά ο αρμόδιος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος, μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» στάθηκε στα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν από εδώ και στο εξής, καθώς και στα συμπεράσματα που εξήχθησαν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής σύσκεψης για το θέμα του Φυσικού Αερίου στα γραφεία της Περιφέρειας.

«Την Τετάρτη παρουσιάστηκε η πρώτη φάση της προμελέτης, που αφορά στην καταγραφή του πραγματικού δείγματος ενεργειακών καταναλώσεων, για την πολυπόθητη έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, κάτι που αποτελεί για την περιοχή μας ζήτημα άμεσης αναπτυξιακής προτεραιότητας.

Η αρμόδια για το θέμα εκτελεστική επιτροπή μας παρουσίασε την προμελέτη του φακέλου και συμφωνήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της μελέτης, ενώ προγραμματίστηκε συνάντηση με τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), προκειμένου να κατατεθεί η ολοκληρωμένη πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εντός 15 ημερών».

Σύμφωνα μάλιστα με

ασφαλείς πληροφορίες της «Σ» ικανοποιημένη από τις μέχρι τώρα ενέργειες της Περιφέρειας και των εμπλεκόμενων φορέων για το θέμα του Φυσικού Αερίου, είναι η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος η οποία έχει διαμηνύσει πως από την πλευρά της Κυβέρνησης, δεν τίθεται κανένα θέμα για την επέκταση του αγωγού στη Δυτική Ελλάδα, αρκεί να γίνουν τα σωστά και προβλεπόμενα από τις σχετικές διατάξεις βήματα που προβλέπονται.

aggelopoulos