Ρεύμα μέσω… ΕΛΤΑ στα ελληνικά σπίτια

Τα ΕΛΤΑ ανακοίνωσαν ότι τον Νοέμβριο θα καταθέσουν φάκελο στη ΡΑΕ προκειμένου να λάβουν έγκριση για την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας και τον Δεκέμβριο ενδέχεται να ξεκινήσει η εφαρμογή του σχεδίου
Πώς θα σας φαινόταν η μεταφορά του ρεύματος να γινόταν μέσω… Ταχυδρομείου; Μην περιμένετε να σας κτυπάει το κουδούνι ο ταχυδρόμος της γειτονιάς και να σας… παραδίδει το… ρεύμα σε… φάκελο! Αυτό δεν μπορεί να συμβεί, τουλάχιστον προς το παρόν! Αυτό που μπορεί να συμβεί όμως, είναι να αναλάβουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στα ελληνικά σπίτια.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα «Τα ΕΛΤΑ στη νέα εποχή», ο πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Κωστής Μελαχροινός, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναμένεται να πωλούν ρεύμα μέσα στον Δεκέμβριο. «Τα ΕΛΤΑ θα είναι παρόντα στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ως πωλητές ηλεκτρικού ρεύματος» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα αγοράζουν και θα πουλάνε στους καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα, ρεύμα».

Σύμφωνα με τον κ. Μελαχροινό, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα καταθέσουν μέσα στον Νοέμβριο, τον απαιτούμενο φάκελο στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), προκειμένου να λάβουν τη σχετική έγκριση. Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι θα υπάρξει η σχετική έγκριση γιατί, όπως τόνισε, η χρηματοπιστωτική επάρκεια των ΕΛΤΑ το επιτρέπει και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν την υποδομή και τις προϋποθέσεις για να είναι παρόντα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.