«Κινδυνεύει η ζωή μας», φωνάζουν γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» μετά τα κρούσματα βίας

Έτοιμοι να τερματίσουν με δυναμικό τρόπο τα πολλαπλασιαζόμενα κρούσματα βίας είναι οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας».

Μετά και το τελευταίο περιστατικό όπου συνοδός ασθενούς έβγαλε κατσαβίδι σε νοσηλεύτρια , οι εργαζόμενοι δηλώνουν ιδιαίτερα ανήσυχοι για την άσκηση των καθηκόντων τους, χωρίς συνέπειες για την σωματική τους ακεραιότητα.

Να σημειωθεί πως το άτομο που χρησιμοποίησε κατσαβίδι μέσα στον χώρο των Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), ανήκε (σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr) στην ίδια ομάδα που επιτέθηκε στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ , όταν έσπευσε να παραλάβει από την περιοχή των Προσφυγικών άτομο που είχε αυτοτραυματιστεί (θέμα που είχε καταγραφεί από το tempo24.gr).

Τα περιστατικά στα ΤΕΠ είναι συνεχή , όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ Πάτρας 105,3 ο πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής των γιατρών του ιδρύματος Γιώργος Κακούρης.

Προ 10ημέρου άλλα άτομα υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών είχαν εισέλθει στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και έσπαζαν ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Σε ανάλογες περιπτώσεις, δυστυχώς, δεν υπάρχει φρουρός για να επιληφθεί, σημείωσε ο κ. Κακούρης, υπογραμμίζοντας πως όσοι έχουν προσληφθεί για να φυλάσσουν τους χώρους του «Αγ. Ανδρέα» χρησιμοποιούνται –εξαιτίας της υπερβολικής έλλειψης προσωπικού- σε αλλότρια καθήκοντα. Πότε αναλαμβάνουν να καλύψουν βάρδια στο τηλεφωνείο και πότε μοιράζουν το φαγητό των ασθενών στα διάφορα κτίρια του νοσηλευτηρίου !

Οι γιατροί πάντως είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά και τις επόμενες ημέρες θα ζητήσουν συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων , ώστε από κοινού να διεκδικήσουν από τη διοίκηση να συμβληθεί άμεσα με εταιρεία, ούτως ώστε να υπάρχουν άτομα για την φύλαξη των χώρων , κυρίως των ΤΕΠ , που θα αποτρέπουν την είσοδο όσων εισέρχονται ανεξέλεγκτα στα τμήματα.

Σε διαφορετική περίπτωση θα κατατεθεί πρόταση ακόμη και για αναστολή εφημερίας !

«Όταν έχουμε εφημερία στον χώρο των ΤΕΠ μπορεί να βρεθούν περισσότερα και από 500 άτομα , που συνοδεύουν ασθενείς και γίνεται αντιληπτό πως και εμείς δεν μπορούμε να εργαστούμε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες και οι εντάσεις είναι συνεχείς», κατέληξε ο Γιώργος Κακούρης.