Στους δρόμους σήμερα και στο Αγρίνιο

Απεργιακό κλίμα το απόγευμα στην πόλη, προπομπός για την Πανελλαδική Απεργία στις 12 Νοεμβρίου

Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων θα κινείται σήμερα το απόγευμα το Αγρίνιο. Στην Πλατεία Δημοκρατίας θα συγκεντρωθούν φορείς, όπως το Π.Α.ΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, αγρότες του νομού, και μέλη της Επιτροπής Ειρήνης, οι οποίοι απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες για να καταδικάσουν την αντιλαϊκή –όπως την χαρακτηρίζουν- πολιτική της Κυβέρνησης.

Η κινητοποίηση διεξάγεται σε Πανελλαδικό πλαίσιο, το οποίο εναντιώνεται στις μειώσεις των μισθών και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. «Υπηρετούν τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών σε βάρος του ελληνικού λαού. Θα αντιπαλέψουμε τα σχέδιά τους. Δεν χωράει καμία αναμονή και ανοχή στο όνομα των «διαρθρωτικών» και άλλων κινήσεων σαν αυτές που αναμασάνε καθημερινά και θέλουν τον ελληνικό λαό στην γωνία» αναφέρουν μεταξύ άλλων συνδικαλιστές στις ανακοινώσεις τους.

Παράλληλα η αντίδραση του αγροτικού κόσμου στην φορολόγησή του σ την τήρηση βιβλίων είναι εδώ και καιρό έκδηλη. Από την άλλη, οι οικοδόμοι έχουν μετατραπεί σε μακροχρόνια άνεργοι, ο ελληνικός λαός έχει αλλάξει την καθημερινότητά του και την έχει προσαρμόσει στα νέα στενά οικονομικά δεδομένα, τα νοικοκυριά συνεχώς «κόβουν» από τον μηνιαίο προϋπολογισμό και από τις υποχρεώσεις τους για ανταποκριθούν χωρίς αποτέλεσμα στην φορολόγηση, ενώ όλο και περισσότεροι πλέον είναι αυτοί που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθημερινά τους έξοδα.

Η κατάσταση αυτή και η πενταετής ύφεση οδηγεί τους πολίτες σε κινητοποιήσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην αλλαγή της προδιαγεγραμμένης καταστροφικής πορείας που ακολουθείται.

Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί προπομπό της γενικής πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που έχει προγραμματιστεί στις 12 Νοέμβριου.

xondros