«Παρερμηνεία» για μία ακόμα φορά

Μόνο πρωτόγνωρο δεν είναι το φαινόμενο να αξιοποιούνται με λανθασμένο τρόπο προνόμια που δίνονται κάθε φορά. Δεν ξέφυγε ούτε το νέο καθεστώς μεταγραφών που ισχύει, με όσα παρακολουθούμε στα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Δίνεται το δικαίωμα μεταγραφών έως το τέλος Οκτωβρίου, με τα πρωταθλήματα σε εξέλιξη, κι αυτό σε κάποιες περιπτώσεις έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης απ’ την αντίθετη πλευρά.
Είναι καλό να υπάρχει αυτή η δυνατότητα, μπορεί να προσφέρει στο ποδόσφαιρο, αλλά μόνον όταν εφαρμόζεται σωστά. Μια περίπτωση είναι όταν ομάδα με υψηλούς στόχους διαπιστώνει ελλείψεις στο ρόστερ και προσπαθεί να τις καλύψει από χαμηλότερες Κατηγορίες, ή και από την ίδια, καθώς με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στον ποδοσφαιριστή (ειδικά τον νεαρό) να αλλάξει επίπεδο και στην ομάδα να έχει ακόμα καλύτερη δυναμική.  Μια άλλη περίπτωση μπορεί να είναι εκείνη που ένας ποδοσφαιριστής δεν αποδείχθηκε επαρκής και η ομάδα του δίνει την δυνατότητα (εφόσον και ο ίδιος το θέλει) να μετακινηθεί σε άλλη που θα μπορεί να παίζει, παρά να «φυλακιστεί» σ’ αυτήν που δεν τον υπολογίζουν λόγω ύπαρξης καλύτερων παικτών.
Όπως, βέβαια, κι  ένας ποδοσφαιριστής που ήταν ελεύθερος από το καλοκαίρι (φωτο ο Ντζιμάνης που πρόσφατα υπέγραψε στον ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας). Φτάσαμε όμως στο σημείο ποδοσφαιριστές οι οποίοι έπαιξαν ήδη κάποια ματς σε μια ομάδα  και ήταν απαραίτητοι να αποχωρούν,  για να υπογράψουν  σε κάποια άλλη παρόμοιας δυναμικής, ή και λίγο ανώτερης: αυτό είναι μέγα λάθος. Και θα πρέπει οι ομάδες να βρουν τρόπο να μην…  σουλατσάρουν οι παίκτες από ομάδα σε ομάδα μέσα στη σαιζόν. Διότι έτσι καταρρέει και ο δικός τους σχεδιασμός. Δεν το βλέπω θεμιτό ποδοσφαιριστής που τον Αύγουστο συμφώνησε με μια ομάδα, τον Σεπτέμβριο να την  αφήνει στα «κρύα του λουτρού». Με την τακτική αυτή μια παρέα τεσσάρων- πέντε ποδοσφαιριστών μπορεί να διαλύσει μια ομάδα στην πορεία του πρωταθλήματος.
Όταν ο ποδοσφαιριστής συμφωνεί με μια ομάδα το καλοκαίρι δεν μπορεί να σηκώνεται να φεύγει χωρίς πρώτα να τηρήσει στο έπακρο τη συμφωνία που έκανε με την ομάδα. Έτσι εκεί που πριν λίγα χρόνια οι ομάδες «έθαβαν»  παίκτες κρατώντας τους δέσμιους, πάμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Και τι.. σόι ομάδες θα έχουμε αν συνεχιστεί αυτό;
papaioannou