Κινητοποίηση από ΠΑΜΕ και Εργατικό Κέντρο στο ΙΚΑ Αγρινίου

 Νέο συλλαλητήριο αύριο στις 7.00 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοκρατίας – Ποιές οι διεκδικήσεις των σωματείων

Με κεντρικό σύνθημα «απορρίπτουμε αυτά τα μέτρα και αυτή την πολιτική και διεκδικούμε» πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες το πρωί από μέλη του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου στο ΙΚΑ Αγρινίου. Ουσιαστικά η συγκέντρωση αυτή αποτέλεσε τον προπομπό του αυριανού συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7.00 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή φορέων της περιοχής, αγροτών και του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μιχάλης Κατσιγιάννης μιλώντας στη «Σ» ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η δημοσίευση, του κατά παραγγελία πορίσματος των «σοφών» για το ασφαλιστικό, προδικάζει νέα δεινά για συνταξιούχους και εργαζόμενους, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των μνημονίων. Όλα τα μέτρα οδηγούν την τελική σύνταξη σε προνομιακό βοήθημα, σε συρρίκνωση των συντάξεων και κάθε είδους παροχών της κοινωνικής ασφάλισης (επιδόματα, παροχές υγείας – πρόνοιας, αναπηρικές συντάξεις). Καμία κρατική εγγύηση δεν προβλέπεται για το ύψος των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, αλλά και την ύπαρξη των ασφαλιστικών ταμείων»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι κύριες διεκδικήσεις που προβάλει το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο είναι:

– Καμία νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών στο ύψος που ήταν το 2009.Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

– Άμεση αποκατάσταση των απωλειών από τις περικοπές επιδομάτων και συντάξεων σε ειδικές ομάδες, όπως αναπηρίας και χηρείας.

– Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών «μνημονίων» που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

– Όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες και 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

– Κατάργηση της απαράδεκτης μείωσης της κατώτερης σύνταξης από 486 στα 392. Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ, δηλαδή στο 80% της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε των 751 ευρώ.

– Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και παροχών, να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ταμείων από το κράτος και την μεγαλοεργοδοσία.

– Κάλυψη με κρατική χρηματοδότηση του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ταμείων (psi) με ευθύνη του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας.

– Επιστροφή των ταμειακών αποθεμάτων με τα οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, πλήρωσε τις δόσεις προς το Δ.Ν.Τ.

– Απόσυρση των αποθεματικών από κάθε λογής τζόγο.

– Να καταργηθούν οι αυξήσεις εισφορών των εργαζομένων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Σταδιακή κατάργηση της εργατικής ασφάλισης εισφοράς, πλήρης ανάλυψη της ευθύνης από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο.

– Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, άμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο υγείας.

– Να σταματήσει το αίσχος στις καθυστερήσεις έκδοσης και απονομής των συντάξεων, να υπάρχει άμεση έκδοση προσωρινής σύνταξης μέχρι να εγκριθεί η τελική.

xondros