Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε σε 10χρονο μαθητή!

 Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο ανήλικος – Τι δήλωσε ο πατέρας του παιδιού

Στην επικαιρότητα επανέρχεται το ζήτημα των αδέσποτων ζώων που υπάρχουν στο Αγρίνιο. Αυτή τη φορά με αφορμή επίθεση που δέχθηκε ένας 10χρονος μαθητής, το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή του Πάρκου. Σύμφωνα με καταγγέλλοντες, αλλά και τον πατέρα του παιδιού ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8», ο σκύλος επιτέθηκε στο παιδί την ώρα που πήγαινε φροντιστήριό στις 4.45 το απόγευμα. Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Διαμαντή. Το τετράποδο έσκισε το παντελόνι του 10χρονου προκαλώντας του ευτυχώς ελαφρά τραύματα. Στη συνέχεια διεκομίσθη για τις πρώτες βοήθειες και τις απαραίτητες εξετάσεις στο νοσοκομείο Αγρίνιου, απ’ όπου λίγες ώρες αργότερα πήρε εξιτήριο.

Σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού « θα μπορούσε να σημειωθεί σοβαρότερος τραυματισμός στο παιδί μου ο οποίος ήταν ευτυχώς επιφανειακός. Ωστόσο βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και πλέον προσπαθούμε να βρούμε τρόπο, ώστε να τον φέρουμε πιο κοντά με τα ζώα, μετά από την άσχημη αυτή εμπειρία. Παραμένει ακόμα φοβισμένος και ζητά από εμάς να τον συνοδεύουμε στο φροντιστήριο. Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα από τους αρμοδίους καθώς τα περιστατικά επιθέσεων από αδέσποτα ζώα είναι αλλεπάλληλα».

Την ίδια μέρα μάλιστα, μισή ώρα νωρίτερα από την επίθεση στον ανήλικο αγόρι, το ίδιο σκυλί επιτέθηκε και σε ένα κορίτσι, επίσης ανήλικο. Η κατάσταση με τα αδέσποτα στην βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου. Μέλη της Φιλοζωικής έχουν αναλάβει τη φροντίδα των ζώων αυτών, βάζοντας από την τσέπη τους χρήματα αφιερώνοντας πολλές ώρες την ημέρα, ενώ παράλληλα δεν διαθέτουν εγκαταστάσεις φιλοξενίας.

Στον αντίποδα, ο Δήμος Αγρινίου προμηθεύει την Φιλοζωική με εμβόλια και προσπαθεί να προχωρήσει το έργο κατασκευής καταφύγιου αδέσποτων ζώων. Στόχος είναι η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών και βέβαια η φροντίδα των αδέσποτων που σχεδόν καθημερινά αντιμετωπίζουν τη βιαιότητα από ανεγκέφαλους συμπολίτες.

Στην παρούσα φάση ο Δήμος Αγρινίου, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Μελιάδη, έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες αδειοδότησης του καταφυγίου για τα αδέσποτα, αλλά η έγκρισή της έχει κολλήσει στη γραφειοκρατία. Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες εκτιμούν πως σε ένα μήνα περίπου, δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμότητα και θα είναι σε θέση να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες για την διαμόρφωση και κατασκευή του καταφυγίου.

Ο χώρος του καταφυγίου βρίσκεται στον πρώην δημοτικό λαχανόκηπο στην περιοχή του Δοκιμίου.

xondros