Τράβηξαν τα βλέμματα οι εκδηλώσεις «ΕΛΑΙΑ 2015»

Συνεχίζεται όλη την εβδομάδα η έκθεση στην Παλιά Αγορά

Κάθε προσδοκία ξεπέρασαν οι φετινές εκδηλώσεις «Ελαία 2015» που διεξήχθησαν από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή. Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών και συμμετείχαν μαζικά στις εκδηλώσεις. Επίκεντρο της διοργάνωσης ήταν η Δημοτική Αγορά, η Πλατεία Δημοκρατίας και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας. Φέτος αναδείχθηκε το ελαιόλαδο και η ελιά με ιδιαίτερη έμφαση τις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει στον οργανισμό η μεσογειακή διατροφή.

Μέσα από τις επιστημονικές ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν εξήχθησαν πολύτιμα συμπεράσματα, ενώ μαθητές των σχολείων της πόλης που επισκέφτηκαν την έκθεση των αγροτικών προϊόντων, μυήθηκαν από γνωστούς σεφ, στην αξιολόγηση του ελαιολάδου και στα «παιδομαγειρέματα. Οι μεγαλύτεροι παρακολούθησαν επιδείξεις συνταγών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής ενώ δοκίμασαν τοπικά προϊόντα. Εκτός των προαναφερθέντων, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, διεξήχθησαν αθλητικές και μουσικές εκδηλώσεις οι οποίες έριξαν την αυλαία την Κυριακή το βράδυ με συναυλία από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου.

Η Έκθεση στην Παλιά Αγορά θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με όλα τα προϊόντα και τα εκθέματα που υπήρχαν και κατά την διάρκεια του τριημέρου. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι μεταξύ 10.00 το πρωί και 13.00 το μεσημέρι και 6.00 το απόγευμα με 9.00 το βράδυ.

xondros