Κέρδισε τις εντυπώσεις το 2ο Trichonian Triathlon στη Δογρή

Αθλητές και θεατές απ’ όλη τη χώρα

Ο στόχος επετεύχθη! Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή το πρωί ο αγώνας του Τριάθλου στη Δογρή Τριχωνίδας. Συνολικά συμμετείχαν 74 αθλητές από κάθε γωνιά της χώρας. Όλες οι αποστολές που ήρθαν από την Μακεδονία, την Αθήνα, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, αλλά και το εξωτερικό, έφυγαν ικανοποιημένοι ανανεώνοντας το ραντεβού τους για του χρόνου.

Αρχικά οι αθλητές κολύμπησαν για 750 μέτρα στα νερά της λίμνης, στη συνέχεια διαγωνίστηκαν στην ποδηλασία για 20 χιλιόμετρα, σε διαδρομή χαραγμένη πέριξ της Λίμνης Τριχωνίδας (Κάτω Μυρτιά) ενώ τέλος έτρεξαν για 5 χιλιόμετρα σε παραλίμνια χωμάτινη διαδρομή.

Οι 30 αποστολές που ήρθαν για πρώτη φορά στην Τριχωνίδα ενθουσιάστηκαν για την διοργάνωση και το περιβάλλον, ενώ άκουσαν και τα θετικά σχόλια των 45 συναθλητών τους που συμμετείχαν και στην περσινή διοργάνωση.

Φέτος, η διοργάνωση ήταν σαφώς αναβαθμισμένη, αφού έφερε την εγγύηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου και του Αθλητικού Συλλόγου Αγρινίου «ΤΡΙΤΩΝΑΣ».

Βασικός στόχος ήταν και παραμένει, για τις επόμενες διοργανώσεις, η ανάδειξη της λίμνης Τριχωνίδας, καθώς και η καθιέρωσή της, αλλά και η αναγωγή της σε Ευρωπαϊκού επιπέδου αθλητική διοργάνωση.

Πάντως δεν έλειψαν και τα απρόοπτα. Πιο συγκεκριμένα, σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ δύο ποδηλατών που συμμετείχαν στους αγώνες, προκαλώντας τον τραυματισμό του ενός εκ των δύο. Κατά τη διεξαγωγή της ποδηλασίας, δύο συμμετέχοντες, ένας 37χρονος και ένας 24χρονος συγκρούστηκαν μετωπικά στο ύψος της διασταύρωσης της Μυρτιάς. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να υποστεί κάταγμα στο χέρι του ο 37χρονος, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αγρινίου.

xondros