Μύθοι τώρα οι προαναγγελίες για την έκτακτη εισφορά

Διαψεύδει τώρα το υπουργείο Εργασίας και μετά το σάλο που προκλήθηκε τις πληροφορίες που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας και ανέφεραν ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει έκτακτη εισφορά υπέρ του ασφαλιστικού στους μισθωτούς, στα λεγόμενα «υψηλά» εισοδήματα αλλά και σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Το σχέδιο του υπουργείου, το οποίο είχε προαναγγείλει ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος,  προέβλεπε -σύμφωνα με δημοσιεύματα- μία μίνιμουμ εισφορά η οποία θα φτάνει τα 100 ευρώ ανά μήνα και από εκεί και πέρα κάθε ασφαλισμένος θα πληρώνει την εισφορά που αντιστοιχεί στον τζίρο που πραγματοποιεί ή στα κέρδη που δηλώνει.

«Τα δημοσιεύματα που αποδίδονται στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και αναφέρονται σε επιβολή εισφοράς 100 ευρώ υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος από τους ελεύθερους επαγγελματίες ή σε επιβολή οποιασδήποτε άλλης εισφοράς συνιστούν μυθεύματα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», αναφέρει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση.

«Η πρόταση της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί εντός των ημερών και η τελική νομοθετική ρύθμιση, που θα γίνει περί τα μέσα Νοεμβρίου, θα λάβει υπόψη της τις προτάσεις που θα προκύψουν από τον κοινωνικό διάλογο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο διαψεύδει τον…υφυπουργό!

Στην ουσία όμως το υπουργείο Εργασίας διαψεύδει τον ίδιο τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιο Πετρόπουλο.

Ο υφυπουργός είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η εισφορά για ένα διάστημα θα είναι υποχρεωτική και είναι μια από τις σκέψεις για την εξεύρεση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία. Ανέφερε, δε, ως παράδειγμα, ότι στους ελεύθερους επαγγελματίες η εισφορά θα μπει επί του κύκλου εργασιών τους.

«Η εισφορά για ένα διάστημα θα είναι υποχρεωτική και είναι μια από τις σκέψεις για την εξεύρεση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία» είπε χαρακτηριστικά.

TheToc.gr