ΣΟΚ Πεθαίνουν ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς- Ασθενείς μοιράζονται τα χάπια τους για να σωθούν

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψαν την τραγική κατάσταση που βιώνουν τα τελευταία χρόνια οι έλληνες , με την κάθετη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, οι ομιλητές στην πρόσφατη ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Όπως σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ Πάτρας 105,3 η πρόεδρος του συλλόγου Αννα Μαστοράκου τα στοιχεία που υπάρχουν αποδεικνύουν την τεράστια υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί η μη χρήση των υπηρεσιών υγείας, εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν περισσότεροι από 6 εκατομμύρια συμπατριώτες μας βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ενώ πάνω από 3 εκατομμύρια είναι αυτή την στιγμή ανασφάλιστοι!

Γεγονός που τους αποκλείει από οιασδήποτε μορφής περίθαλψη.

Ο Γιώργος Πατούλης πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην ομιλία του στάθηκε στην μεγάλη βοήθεια που προσφέρουν οι Δήμοι με την δημιουργία κοινωνικών δομών στήριξης των αδυνάτων οικονομικά πολιτών.

(Ο Δήμος Πάτρας μάλιστα είναι από τους πρωτοπόρους να θυμίσουμε με την βοήθεια σε ηλικιωμένους, τη διανομή φαγητού και την συνδρομή σε μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα της αγοράς ούτε ενός κουλουριού. Καθώς οι οικογένειές τους θα μπορούν να λάβουν τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο).

Αλληλεγγύη ασθενών

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην πρωτόγνωρη αλληλεγγύη που υπάρχει μεταξύ ασθενών. Και αναφέρθηκε περίπτωση ασθενούς από λευχαιμία που δεν είχε χρήματα να αγοράσει τα φάρμακα της θεραπείας του και έγινε έκκληση μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αμέσως πάσχοντες από την ίδια ασθένεια προσφέρθηκαν και έδωσαν χάπια από τη δική τους θεραπεία , σώζοντάς τον !

Ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς

Οσο κι αν ακούγεται τραγικό είναι , δυστυχώς στις ημέρες μας μια οικτρή πραγματικότητα.

Όπως ειπώθηκε στην ημερίδα -και επισήμανε η Αννα Μαστοράκου- υπάρχουν 300 διαγνωσμένοι καρκινοπαθείς που δεν υποβάλλονται σε θεραπεία γιατί είναι ανασφάλιστοι και δεν θέλουν να στερήσουν τα ελάχιστα χρήματα που διαθέτει η οικογένειά τους για να επιζήσει. Μάλιστα ήδη 22 απ’ αυτούς έχουν ήδη πεθάνει !

Αυτή είναι η θλιβερή κατάσταση, την στιγμή που η Πολιτεία έχει μειώσει κατά 920 εκατ. ευρώ την χρηματοδότηση του τομέα της πρόνοιας…