«Όχι στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας»

Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Αγρινίου από Π.ΑΜΕ και Εργατικό κέντρο

Μέρα ψήφισης των

προαπαιτούμενων χθες και αυτό πυροδότησε κινητοποιήσεις σε Πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο. Χθες νωρίς το πρωί, μέλη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Αγρινίου για τα ζητήματα που απασχολούν την υγεία και τις γενικότερες ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αιτωλοακαρνανίας. Η κινητοποίηση εντάσσονταν στο γενικότερο κλίμα της ημέρας, αφού το απόγευμα, οι ίδιοι φορείς, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο για την ψήφιση των προαπαιτούμενων του 3ου Μνημονίου.

«Η συγκυβέρνηση ακολουθεί τον δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις και τα μεγάλα συμφέροντα.

Φέρνουν σε δεινή θέση

τα λαϊκά στρώματα, καθώς οι ελλείψεις στην υγεία, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι τεράστιες. Απαιτούμε δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας. Θέλουμε και επιδιώκουμε την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κλάδο της υγείας. Διεκδικούμε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις στα νοσοκομεία του Αγρινίου και του Μεσολογγίου» δήλωσε στη «Σ» ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μιχάλης Κατσιγιάννης.

Στις στοχεύσεις που

αποτελούν και πάγια αιτήματα για τα στελέχη του Π.Α.ΜΕ, είναι η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους, καθώς επίσης και η χρηματοδότηση της υγείας στο 100% από το κράτος. Σύμφωνα με τον κ. Κατσιγιάννη οι χθεσινές κινητοποιήσεις αποτελούν προπομπό αυτών που έπονται στις 20 και στις 22 του τρέχοντος μηνός, αλλά και στις 12 Νοεμβρίου που έχει προκηρυχθεί γενική 24ωρη Πανελλαδική απεργία.

xondros