Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης το ζήτημα του κτιρίου της Α.Δ Αιτωλίας

Στο Υπουργείο Δημόσιας

Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έφτασε το θέμα της τραγικής κατάστασης του κτιρίου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας στο Μεσολόγγι. Το θέμα αποκάλυψε χθες η «Σ» φέρνοντας στη δημοσιότητα πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το εσωτερικό του κτιρίου που περισσότερο μοιάζει με σεισμόπληκτο.

Έτσι λοιπόν μετά

τις συνεχείς πιέσεις των συνδικαλιστών της αστυνομίας, η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ζητά με κατ’ επείγον έγγραφο την άμεση μεταστέγαση του αστυνομικού μεγάρου στους χώρους των πρώην Καπναποθηκών Μεσολογγίου. Το πρόβλημα εν προκειμένω, όπως από χθες έγραψε η «Σ» έγκειται στην εγκατάσταση του ΚΕΚ της περιοχής στις πρώην Καπναποθήκες, γεγονός που μπλοκάρει τις διαδικασίες μεταστέγασης. Έτσι λοιπόν καταβάλλεται προσπάθεια, σε συνεργασία και με τους αυτοδιοικητικούς του Δήμου Μεσολογγίου, να βρεθεί άμεσα φόρμουλα.

Στο μεταξύ όπως κατήγγειλε χθες το πρωί στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας Νίκος Καραπάνος, καθημερινά συμβαίνουν κωμικοτραγικές καταστάσεις στο κτιρίου, στις οποίες δυστυχώς αναγκάζονται να πρωταγωνιστούν και πολίτες.

«Καθημερινά στη

Διεύθυνση προσέρχονται δεκάδες συμπολίτες μας για να διεκπεραιώσουν προσωπικές τους υποθέσεις. Είτε για να δώσουν κάποια κατάθεση, είτε για γνήσια υπογραφής και έκδοση ταυτοτήτων και διαβατηρίων. Πολλοί εξ’ αυτών όταν μας ζητούν να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες του Μεγάρου, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να τους παραπέμπουμε σε κάποια καφετέρια που βρίσκεται κοντά στο κτίριο καθώς ντρεπόμαστε οι πολίτες να αντικρύσουν την κατάσταση που επικρατεί. Παράλληλα καθημερινά προσευχόμαστε, ώστε να μην σημειωθεί κάποια σεισμική δόνηση καθώς στην κυριολεξία το κτίριο είναι ετοιμόρροπο » περιγράφει στη «Σ» ο κ. Καραπάνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω κτίριο είναι κατασκευής του 1850!   

aggelopoulos

xondros