Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι ΤΟΕΒ

«Μας γονατίζουν οι οφειλές προς τη ΔΕΗ. Συνεχείς διακοπές ρεύματος σε αντλιοστάσια»

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν

οι Πρόεδροι των ΓΟΕΒ και κατ’ επέκταση των ΤΟΕΒ, τόσο σε Πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, με τις οφειλές προς τη ΔΕΗ να «γονατίζουν» τον κλάδο.

Αυτό μεταξύ άλλων, τέθηκε επί τάπητος κατά τη διάρκεια Πανελλαδικής σύσκεψης των ΓΟΕΒ της χώρας, που φιλοξενήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Στη σύσκεψη αναπτύχθηκαν τα προβλήματα των ΟΕΒ καθώς και του αγροτικού κόσμου της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, καλώντας την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και εκπροσώπους φορέων της Αυτοδιοίκησης, να ενσκήψουν στα προβλήματα τους, τα οποία τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε εξόντωση.

Ο Συντονιστής των ΓΟΕΒ Ελλάδος Κώστας Βήτας μίλησε στη «Σ», περιγράφοντας τη σημερινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο, αλλά και τις συνέπειες που θα επιφέρουν τα προωθούμενα Κυβερνητικά μέτρα για τον αγροτικό κόσμο.

«Ήταν η 3η Πανελλαδική σύσκεψη με την συμμετοχή και των 10 ανά τη χώρα ΓΟΕΒ και των κατά τόπους ΤΟΕΒ – ΟΕΒ.

Το σοβαρότερο πρόβλημα που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε, είναι τα δυσβάστακτα χρέη προς τη ΔΕΗ, που στην κυριολεξία μας έχουν γονατίσει, αλλά και η δυσκολία συντήρησης των αρδευτικών καναλιών και διωρύγων.

Η συρρίκνωση του

αγροτικού εισοδήματος, καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την καταβολή των οφειλών στη ΔΕΗ, που έτσι κι’ αλλιώς είναι δυσβάστακτες. Πρέπει να αντιληφθεί η Πολιτεία, πως αν δεν μπορούμε να αρδεύουμε τα χωράφια μας, ούτε θα έχουμε τη δυνατότητα να καλλιεργούμε, ούτε να είμαστε ανταγωνιστικοί»

Παράλληλα ο κ. Βήτας κατέθεσε τις προτάσεις του, για την αναγκαιότητα στροφής σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας. «Οι διακανονισμοί από τη ΔΕΗ αποτελούν ασπιρίνη, μπροστά στα υπέρογκα χρηματικά ποσά που οφείλονται στην επιχείρηση.

Διαρκώς έχουμε διακοπές

ρεύματος σε αντλιοστάσια με ότι αυτό συνεπάγεται. Πλέον, είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η στροφή μας, σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μέσω των οποίων θα απαλλαγούμε από τον εφιάλτη της ΔΕΗ».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων της περιοχής.   

aggelopoulos