Μεταφέρει παραγωγή στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος η Phillip Morris

Ολοκληρώνονται οι νέες γραμμές παραγωγής στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η τελευταία επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ της Phillip Morris στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος στην Ελλάδα μέσω της οποίας θα αυξηθεί η παραγωγή της τελευταίας που προορίζεται κυρίως για εξαγωγές.

Όπως τόνισε σε σχετική εκδήλωση ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Χαρπαντίδης, η επένδυση αφορά την εγκατάσταση 7 νέων γραμμών παραγωγής και μιας υπερσύγχρονης μονάδας επεξεργασίας καπνού, που θα επιτρέψει τη μεταφορά παραγωγής στην Ελλάδα και θα μετατρέψει το εργοστάσιο της Παπαστράτος σε εξαγωγικό κέντρο με -πλέον- το 60% της παραγωγής να κατευθύνεται σε περισσότερες από 30 χώρες.

Το έργο θα αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα της  εταιρείας στα 20 δισ. τεμάχια ετησίως.

«Από το 2009 έως σήμερα η εταιρία έχει προχωρήσει σε στρατηγικό επαναπροσανατολισμό διάθεσης της παραγωγής της», επεσήμανε ο κ.Χαρπαντίδης, σημειώνοντας ότι ενώ το 2009 οι εξαγωγές της Παπαστράτος αφορούσαν ποσοστό της τάξης του 10-20% ετησίως, πλέον αφορούν άνω του 50-55% της συνολικής ετήσιας παραγωγής της, 12-13 δισ. τεμαχίων τσιγάρων.

Συνολικά η επένδυση της Philip Morris Int. από το 2003, οπότε εξαγόρασε την Παπαστράτος, υπερβαίνει τα 650 εκατ.ευρώ, που αφορούν το τίμημα της εξαγοράς, (500 εκατ.ευρώ), την δημιουργία νέας μονάδας στον Ασπρόπυργο (100 εκατ.ευρώ), την τελευταία επένδυση επίσης στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου (25 εκατ. ευρώ) καθώς και σειρά άλλων μικρότερων επενδύσεων που αθροιστικά κυμαίνονται περί τα 25 εκατ.ευρώ.

agronews.gr