Αδ. Γεωργιάδης στη «Σ»: «’Ερχομαι από τον πραγματικό κόσμο»

Αιχμές για τα πολιτικά τζάκια στη ΝΔ και σφοδρή επίθεση στον Αλ. Τσίπρα

Μεγάλη συνέντευξη στη «Σ» παραχώρησε ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για όλους και για όλα. Ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε μεταξύ άλλων σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνοντας λόγο για εξαπάτηση του Ελληνικού λαού, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για τα λεγόμενα «πολιτικά τζάκια» στο εσωτερικό του κόμματος. 

Ερ. – Κ. Γεωργιάδη, γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα για την αρχηγία της ΝΔ;

Απ. – Γιατί πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω στη Νέα Δημοκρατία μία καινούρια προοπτική και μία φρεσκάδα στις ιδέες. Μπορεί να δώσω στη Νέα Δημοκρατία την εργατικότητα και τη μαχητικότητά μου, αλλά και τη διάθεσή μου για συναίνεση και για ομόνοια μέσα στη παράταξη. Εάν οι συμπατριώτες μου, μου δώσουν την ευκαιρία και επιλέξουν μία διαφορετική από τις συνηθισμένες υποψηφιότητες, σας υπόσχομαι θα φτιάξω μία πολύ δυνατή και πολύ λαμπρή Νέα Δημοκρατία.

Ερ. – Γιατί να επιλέξουν εσάς, και όχι κάποιον εκ των τριών ανθυποψηφίων σας;

Απ. – Πιστεύω το κυριότερό μου πλεονέκτημα είναι ότι έρχομαι από τον πραγματικό κόσμο. Δεν τα βρήκα εύκολα στη ζωή μου, τα βρήκα δύσκολα. Αυτό όμως με έμαθε να ξεπερνώ τις δυσκολίες, να λύνω προβλήματα και να μην χάνω χρόνο.

Πιστεύω ότι ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας, γιατί ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας, πρέπει να έχει νιώσει ο ίδιος τα προβλήματα της πραγματικής ζωής. Αλλιώς όσο έξυπνος και αν είναι δεν μπορεί να αποδώσει κατά τον ίδιο τρόπο.

Ερ. – Ποιο είναι το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα που θέλετε να προσδώσετε στη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση εκλογή σας;

Απ. – Η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας δεν αλλάζει. Η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας είναι γνωστή. Ήμαστε κεντροδεξιά παράταξη, παραμένουμε κεντροδεξιά παράταξη. Δεν σκοπεύω να αλλάξω το ιδεολογικό στίγμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ερ. – Για ποιους λόγους πιστεύετε ότι ηττήθηκε η Νέα Δημοκρατία στις Εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου;

Απ. – Ηττήθηκε για διαφορετικούς λόγους. Τον Ιανουάριο ερχόμασταν από μία περίοδο διακυβερνήσεως όπου έπρεπε να πάρουμε σκληρά μέτρα και είχαμε απέναντί μας ένα δημαγωγό που υποσχόταν σε όλους τα πάντα. Έτσι το 28% ήταν ένα καλό αποτέλεσμα υπό τις δεδομένες συνθήκες. Το Σεπτέμβριο όμως πληρώσαμε τη στρατηγική της συναίνεσης, πληρώσαμε το ότι δώσαμε σε όλους την αίσθηση ότι σκοπεύουμε να συγκυβερνήσουμε με τον κύριο Αλέξη Τσίπρα και αυτό οδήγησε τους συμπολίτες μας να ξεχάσουν τη ζημιά που έκανε ο κύριος Τσίπρας και απλώς να επιλέξουν τον πιο συμπαθή.

Ερ. – Έχετε πει πολλές φορές ότι «εγώ δεν είμαι από πολιτικό τζάκι». Θεωρείτε ότι πολιτικοί και μέσα στη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι προέρχονται από τα λεγόμενα τζάκια, έβλαψαν το κόμμα αλλά και τη χώρα;

Απ. – Θεωρώ ότι δεν μπορεί να δίνουμε την εντύπωση ως κόμμα και ως κοινωνία ότι για να έχεις τη δυνατότητα να γίνεις Πρωθυπουργός της χώρας ή Αρχηγός συντηρητικής παράταξης πρέπει να έχεις οπωσδήποτε πολιτική καταγωγή. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι όσοι προέρχονται από τζάκι είναι κατ’ ανάγκη κακοί, όμως δεν σημαίνει και το αντίστροφο ότι όσοι προέρχονται από τζάκι είναι κατ’ ανάγκη καλοί.

Πρέπει επιτέλους να κρίνεται ο καθένας μας κατ’ αξίαν και όχι από το ονοματεπώνυμό του.

Ερ. – Δηλώσατε προ ημερών ότι σε περίπτωση που ηττηθείτε στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, θα «υπηρετήσετε» όποιον επιλέξει ο κόσμος στις εκλογές; Καλείτε να πράξουν το ίδιο και οι έτεροι υποψήφιοι;   

Απ. – Είμαι απολύτως βέβαιος ότι και οι τέσσερις συνυποψήφιοι θα αποδεχθούμε το αποτέλεσμα της κάλπης και θα υπηρετήσουμε με πίστη και αφοσίωση αυτόν τον οποίο θα επιλέξει ο λαός της Νέας Δημοκρατίας.

Ερ. – Τέλος κ. Γεωργιάδη θα θέλαμε να στείλετε ένα μήνυμα στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας. Ενός πολύπαθου νομού από πλευράς ανεργίας και ανάπτυξης.

Απ. – Εάν καταφέρω και εκλεγώ Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας σκοπός της ζωής μου θα είναι δια της Νέας Δημοκρατίας να βρούμε δουλειά στον κόσμο, να κάνουμε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος μας για να μειώνουν την ανεργία και να κρατήσουμε τα παιδιά μας στην Ελλάδα. Αυτός θα είναι ο υπ’ αριθμός ένα σκοπός μου.

aggelopoulos