«Αλληλεγγύη στην πράξη»: Ημερίδα για τα άτομα με αναπηρίες

 

Επιστημονική ημερίδα από το «Παναγία Ελεούσα» με Ευρωπαϊκή παρουσία

Το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» θέτει ως προτεραιότητα την φροντίδα των ατόμων της τρίτης ηλικίας και νοητικής υστέρησης και με γνώμονα την αλληλεγγύη που επιδεικνύει για τις συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, διοργάνωσε χθες το πρωί, επιστημονική ημερίδα, στην οποία συμμετείχαν φορείς από την περιοχή αλλά και από το εξωτερικό, με μεγάλη εξειδίκευση και κατάρτιση στο θέμα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ενεργά η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα σε θέματα αποκατάστασης EPR (European Platform for Rehabilitation), η οποία εδρεύει στις Βρυξέλλες και ο Δήμος Αγρινίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Γραμματέας του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» Χριστίνα – Μαρία Καράμπελα μιλώντας στη «Σ» για την ημερίδα, αναφέρθηκε στη λειτουργία των οικοτροφείων αλλά και στην καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των ΑμεΑ τρίτης ηλικίας.

Κατά την παρουσίαση των δομών του Εργαστηρίου και του Οικοτροφείου, η κ. Καράμπελα επισήμανε πως «το οικοτροφείο φιλοξενεί 9 άτομα, τα οποία προέρχονται από οικογένειες χωρίς γονείς ή από οικογένειες που δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην ανατροφή τους».

Τα στελέχη του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», σύμφωνα με την κ. Καράμπελα, θεωρούν ότι «θα πρέπει να υπάρξει μια στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης, η οποία θα μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τα ΑμεΑ τρίτης ηλικίας. Το εργαστήρι διαθέτει τέτοια άτομα, από 15 ετών μέχρι τουλάχιστον 50. Το Εργαστήρι διαθέτει συνολικά 150 άτομα που φροντίζει καθημερινά».

Στην εκδήλωση μίλησαν και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου Κώστας Καλαντζής, η Προϊσταμένη του αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Μεσολογγίου Ευστρατία Ζαΐμη – Δάλλα, ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Παναγία Ελεούσα Δημήτρης Χειμαριώτης καθώς και πολλοί από χώρες του εξωτερικού.

xondros