Θωμάς Κουτσουπιάς: «Εξοντώνουν τους αγρότες»

 

«Άδικη αντιμετώπιση από την πλευρά της Κυβέρνησης»

Σε αναβρασμό βρίσκεται αυτό το διάστημα ο αγροτικός κόσμος της χώρας, με αφορμή τα προωθούμενα μέτρα της Κυβέρνησης, στο πλαίσιο του 3ου Μνημονίου. Μέτρα τα οποία αναμένεται να οδηγήσουν σε εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες αγροτών, που θα δουν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά. Ήδη οι αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές των μηχανημάτων τους , σε Πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο, ενώ από σήμερα στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν οι αγρότες της Ηλείας και της Αχαΐας. Προ ημερών εξάλλου οι αγρότες της περιοχής είχαν εξαπολύσει την πρώτη προειδοποιητική βολή προς την Κυβέρνηση, στο πλαίσιο κινητοποίησης που είχαν πραγματοποιήσει στον κόμβο «Κουβαρά».

Για άδικα εκτός των άλλων μέτρα, που ωθούν στην εξόντωση χιλιάδες αγρότες κάνει λόγο σήμερα στη «Σ» ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς, ο οποίος επεξηγεί τις συνέπειες που θα επιφέρουν στον αγροτικό κόσμο, τα προωθούμενα Κυβερνητικά μέτρα.

«Πρόκειται πέρα για πέρα για δίκαιη διεκδίκηση από την πλευρά των αγροτών. Δεν το συζητάμε, ότι δεν τίθεται καν θέμα, ότι εν προκειμένω, τα μέτρα αυτά θα τους εξαθλιώσουν. Οι κινητοποιήσεις οι οποίες ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, εκτιμώ και αναμένω ότι θα είναι μεγάλες τόσο σε όγκο όσο και σε σφοδρότητα. Με τα μέτρα αυτά η Κυβέρνηση, εκτός του γεγονότος ότι αδικεί κατάφορα τους αγρότες, θα μπορούσα να πω ότι τους στοχοποιεί κιόλας» αναφέρει αρχικά ο κ. Κουτσουπιάς, δίνοντας στη συνέχεια παραδείγματα, μέσω των οποίων φαίνεται ότι ο αγροτικός κόσμος μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

«Δε μπορεί η Κυβέρνηση να μην αγγίζει καθόλου τους ιδιοκτήτες για παράδειγμα διαμερισμάτων, διατηρώντας τον ΦΠΑ στο μικρό ποσοστό του 12% και από την άλλη, να εκτινάσσει το ΦΠΑ σε αγρότες και κτηνοτρόφους στο 26%. Και δεν είναι μόνο αυτό. Φορολογεί το εισόδημα από το πρώτο ευρώ και μάλιστα ζητά προκαταβολή του φόρου στο 100%. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν για πόσο σκληρά μέτρα μιλάμε και από την πλευρά τους οι αγρότες καλά κάνουν και κινητοποιούνται. Όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, καθώς πλέον μιλάμε για αφαίμαξη του οικογενειακού αγροτικού εισοδήματος» συμπληρώνει ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς.

Από σήμερα αγροτικοί σύλλογοι ανά τη χώρα δίνουν ηχηρό ραντεβού στους δρόμους, με τις κινητοποιήσεις τους να κλιμακώνονται αμέσως μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων στη Βουλή την ερχόμενη Κυριακή.

aggelopoulos