ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΣτα πιο σίγουρα «χαρτιά»

Στα πιο σίγουρα «χαρτιά»

Στα πιο σίγουρα «χαρτιά»
 Οι μέρες πλησιάζουν για το επίσημο ντεμπούτο του Γιάννη Ματζουράκη στον πάγκο του Παναιτωλικού, μια αρχή που θα σηματοδοτήσει την αποτελεσματικότητα αυτής της επιλογής στη θέση του προπονητή. Προφανώς αυτό αναλογίζεται και ο ίδιος, «δείχνοντας» πως θέλει να στηριχθεί σε παίκτες που ξέρει τι θα προσφέρουν στο Κυριακάτικο ματς στην  Λιβαδειά.
Στις προπονήσεις δοκιμάζει διάφορα πράγματα και δουλεύει τμηματικά σε πολλούς τομείς, όχι μόνο με στόχο την βελτίωση αλλά και την διάγνωση της ατομικής και ομαδικής ικανότητας. Είναι ασφώς δύσκολο να ερμηνευθούν από τόσο νωρίς οι ακριβείς προθέσεις ενός προπονητή που δεν έχει καταθέσει στον Παναιτωλικό  τον τρόπο σκέψης του και αποφάσεων.
Είναι έως τώρα ξεκάθαρο και ορθολογικό να θέλει να διασφαλίσει την σοβαρή αμυντική συμπεριφορά με ατομική υπευθυνότητα και αλληλοκαλύψεις ανάμεσα σε γραμμές και παίκτες της ίδιας πλευράς. Άλλωστε ήταν το πρώτο που έδειξε πως θέλει να βελτιώσει ύστερα από τις δύο συντριβές του Παναιτωλικού, που επιπλέον πρόκειται να δώσει εκτός έδρας παιγνίδι με το «μηδέν» παθητικό πρώτο στόχο. Είναι επίσης φανερό πως θέλει να εξαφανίσει την αγωνιστική φιλοσοφία του Πόντες και να πάει σε πιο αποτελεσματικές τακτικές.
Η διάταξη σε 4-2-3-1 με δύο αμυντικογενή χαφ μπροστά απ’ την άμυνα φαίνεται να είναι το πρώτο βήμα για να θωρακίσει τα νώτα, αλλά σε συνδυασμό με παίκτες που ξέρουν την πραγματικότητα της Σούπερ Λιγκ. Σημαντικό ρόλο θα επωμιστεί ο Μάκος όποιον και να έχει δίπλα του, ενώ η αποδοτική αμυντική συνεργασία  Κούσα και Παπάζογλου αποτελεί προτεραιότητα για τον Ματζουράκη. Θέση στην άμυνα φαίνεται να ξανακερδίζει ο Κουτρομάνος και ίσως να ήταν οι δύο ακραίοι αμυντικοί με τον Μύγα, αν ο τελευταίος δεν απουσίαζε με την Εθνική Νέων τις προηγούμενες μέρες, διότι πολύ δύσκολα θα ρισκάρει τον Κέβιν.
Από τη μέση και μπροστά έχει ρίξει το βάρος στον έμπειρο Ρουσκουζέδα, στον δοκιμασμένο Κάπελ και τον γνώριμο για τις δυνατότητές του Μαρκόβσκι. Δεν είχε τον Ουάρντα και δεν έδωσε δείγματα πως σκοπεύει να αξιοποιήσει τον Αιγύπτιο (στα άκρα ή πιο μέσα) τον οποίο εκτιμά ποδοσφαιρικά, χωρίς να είναι πεπεισμένος για την επαρκή αγωνιστική του πειθαρχία. Εκείνο που επίσης απορρέει από τις οδηγίες στην προπόνηση είναι η διαφοροποίηση της  φιλοσοφίας στη ανάπτυξη, όπου ο έμπειρος  τεχνικός δουλεύει μεθόδους οι οποίοι οδηγούν σε εύκολη μετάβαση στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς συνεχόμενα περάσματα της μπάλας από τα χαφ.
papaioannou
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr