«Ψάχνοντας στην Πυθωνία»

Παιδικό παραμύθι και οδηγός εκμάθησης των βασικών εννοιών της πληροφορικής, μέσω των μαθηματικών και παιχνιδιών δια χειρός της Αγρινιώτισσας Αριάδνης Δάντε.

Μια πρωτοποριακή προσέγγιση διδακτικής πληροφορικής πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΚΔΑΠ «Φαντασία» το Σάββατο το απόγευμα, ενθουσιάζοντας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Η Αγρινιώτισσα συγγραφέας Αριάδνη Δάντε, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου παρουσίασε το βιβλίο της με τίτλο: «Ψάχνοντας στην Πυθωνία», το οποίο είναι συνέχεια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ο Απόστολος στην Πυθωνία» που ξεκίνησε πέρσι το Μάρτιο και φέρνει πιο κοντά στους μικρούς μαθητές την Επιστήμη της Πληροφορικής μέσα από το θεατρικό παιχνίδι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι μαθητές μέσα από το βιβλίο, μπορούν να προσεγγίσουν βασικές έννοιες της πληροφορικής, να εξασκήσουν τη μνήμη τους με μια σειρά ερωτήσεων και ασκήσεων, να μάθουν την πολύτιμη αξία του γραπτού λόγου και τη σημασία της ομαδικής προσπάθειας για την επίτευξη ενός στόχου, να παίξουν με μια χειροτεχνία και να ασχοληθούν ευχάριστα με τις πράξεις της πρόσθεσης, της αφαίρεσης και της σύγκρισης των αντικειμένων.

«Ξεκίνησα το πρόγραμμα εθελοντικά με τέσσερα σχολεία του Αγρινίου, των Αθηνών και του Ρεθύμνου Κρήτης. Τα δημοτικά του Αγρινίου είναι το 2ο στον Άγιο Κωνσταντίνο, το 10ο, το 11ο και το 8 Δημοτικό σχολείο Αγρινίου. Η διαδικασία αυτή βοηθά πολύ τα παιδιά. Η ιδέα ξεκίνησε όταν δίδασκα σε έναν δεκαπεντάχρονο μαθητή ένα πρόγραμμα προγραμματισμού. Το παιδί καταλάβαινε εύκολα τις έννοιες με την χρήση παιχνιδιών και αναφορών στην μνήμη» δήλωσε η κ. Δάντε.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το βιβλίο διαθέτει 70 ερωτήσεις που βοηθούν και καθοδηγούν τους γονείς για να βοηθήσουν τα παιδιά τους, ενώ στο βιβλίο σημαντικό ρόλο παίζει η εικονογράφησή του, η οποία στηρίζεται στον τρόπο που προσεγγίζει τις μαθηματικές έννοιες που παρουσιάζονται με απλό τρόπο και κρυμμένα μηνύματα που σχετίζονται με αριθμούς, δεκαδικούς και κλάσματα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Αγρινίου Μαρία Παπαγεωργίου και η Διευθύντρια Κοινωνικών Υπηρεσιών Ανθή Μακρή.

Κων/νος Χονδρός