Ν. ΤΟΣΚΑΣ ΓΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! «Η ΕΥΠ και ξένες υπηρεσίες παρακολουθούν πρόσωπα και καταστάσεις»

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές για τυχόν παρουσία τζιχαντιστών στην Ελλάδα και παρακολουθούν πρόσωπα και καταστάσεις. Την δήλωση αυτή βόμβα έκανε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες και πως το παρακολουθούν το θέμα στενά με την ΕΥΠ. Αυτό όμως που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ήταν η αναφορά του πως οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούν πρόσωπα και καταστάσεις. Ωστόσο, ο ίδιος στη συνέχεια υπογράμμισε πως δεν μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε στην αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας χωρίς να γίνει συγκεκριμένος για συγχώνευση ή κλείσιμο αστυνομικών τμημάτων. Ωστόσο, διευκρίνισε πως οποιαδήποτε κίνηση δεν θα γίνει με οικονομικά κριτήρια αλλά με βάση τις ανάγκες της περιοχής, δίνοντας βάρος στις υποβαθμισμένες περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εγκληματικότητα.

Αποκάλυψε επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πως καταργείται η ΔΕΛΤΑ και οι αστυνομικοί της υπηρεσίας, είτε θα συγχωνευτούν στις ομάδες πρόληψης εγκληματικότητας, είτε στη ΔΙΑΣ, είτε σε αστυνομικά τμήματα που έχουν ανάγκη, είτε στα ΜΑΤ.

Τέλος ανέφερε  πως την Παρασκευή θα παραληφθούν 12 ειδικά μηχανήματα καταγραφής προσφύγων, τα οποία θα έρθουν από τη Γερμανία.

crashonline.gr