Αποσύρεται η διάταξη για αναδρομική αύξηση στη φορολόγηση ενοικίων

Απέσυρε από το πολυνομοσχέδιο την διάταξη για αναδρομική αύξηση στη φορολόγηση των ενοικίων ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Τ. Αλεξιάδης. Η διάταξη προέβλεπε αναδρομική αύξηση από 1/1/2015 της φορολόγησης των εσόδων από τα ενοίκια από 11 σε 15 % για μέχρι 12.000 ευρώ και από 33 σε 35% για τα εισοδήματα πέραν των 12.000 ευρώ.

Το θέμα πέρα από τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις προκάλεσε και αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως διατυπώθηκαν στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος το βράδυ της Δευτέρας.

«Αλλαγές θα υπάρξουν. Δεν είναι εδώ take it or leave it» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Θα κάνουμε αλλαγές και είμαστε σε διαβουλεύσεις με τα κλιμάκια αυτή την ώρα στο υπουργείο. Για παράδειγμα οι παράγραφοι 5 και 6 του αρ. 2 θα αποσυρθούν», πρόσθεσε.

Ο κ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε ακόμα ότι το περιουσιολόγιο θα ολοκληρωθεί έως το Σεπτέμβριο του 2016, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων. Γνωστοποίησε επίσης ότι δεν θα υπάρξει συμπληρωματικός φόρος στα αγροτεμάχια ενώ διέψευσε τα σενάρια περί αύξησης του ΕΝΦΙΑ στα διατηρητέα.

Παρά πάντως τις αλλαγές το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί επί της αρχής μόνο από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

The toc.gr